Nieuws

Nieuwe Duitse coalitie biedt kansen voor Overijssel

De nieuwe Duitse regering biedt veel kansen voor Overijssel. Dat zegt commissaris van de Koning Andries Heidema, in reactie op het vorige week gepresenteerde Duitse coalitieakkoord. Er is onder meer zicht op de in Overijssel vurig gewenste verbetering van de treinverbinding van Zwolle via Twente naar Münster.

Lees meer over behoud van banen, waterstoftechnologie en exportkansen in Duitsland.

g4e duitsland

Heidema ziet dat de nieuwe Duitse stoplichtcoalitie 'sterk inzet' op het bevorderen van het openbaar vervoer, als alternatief voor de auto. Dat past volgens Heidema bij de ambitie die Overijssel en Duitsland hebben om de spoorlijn Zwolle-Twente-Münster op te waarderen.

Behoud van banen

Een ander thema waar voor de provincie Overijssel kansen liggen, is waterstof.

"De Duitsers willen zonne- en windenergie voor een deel omzetten in waterstof en daar een hele infrastructuur voor gaan bouwen. Dat betekent behoud van banen en misschien zelfs wel uitbreiding daarvan." -  Andries Heidema

Als Overijssel op dat waterstofnetwerk wordt aangesloten, dan biedt dat kansen, denkt Heidema: "Bijvoorbeeld voor industrie die veel energie gebruikt. Nu is dat nog aardgas, maar in de toekomst kan dat niet meer. Als je dan waterstof kunt gebruiken, betekent dat behoud van banen en misschien zelfs wel uitbreiding en innovatie op dat terrein."

Lees meer: rtvoost.nl

Auteur: Pepijn van den Brink
 

--

GO4EXPORT Duitsland

GO4EXPORT speelt in op deze kansrijke ontwikkelingen met twee dedicated exportmakelaars die de Duitse markt tot hun expertises rekenen. Ze zijn gespecialiseerd in respectievelijk

---