Nieuws

Kijk het webinar 'Smaken verschillen in Duitsland – Bitterbal of Kuchen' terug

Eind oktober vond het webinar smaken verschillen in Duitsland – Bitterbal of Kuchen plaats, over smaakverschillen tussen Nederland en Duitsland. Een relevant webinar voor Nederlandse ondernemers die hun producten terug willen zien in de Duitse supermarkt. 

Kuchen

Vla of Götterspeise. Kroket of Eisbein. Slagroom met of zonder suiker. Smaakbeleving en samenstelling van voedsel is cultureel bepaald. Duitse consumenten hebben een ander smaakprofiel dan wij in Nederland. Op woensdag 28 oktober leert u daar van alles over bij het webinar Smaken verschillen in Duitsland – Bitterbal of Kuchen, voor ondernemers die hun foodproduct in Duitland aan de man willen brengen. 

Over het algemeen bevatten Duitse producten meer zout, vet en suiker. Eigenschappen als textuur en kleur zijn verschillend per land en per regio net als de eetcultuur. De meeste Duitsers eten ’s middags warm. In Nederland kennen wij de borreltijd, terwijl in Duitsland dan Kuchen geserveerd wordt. 

Als sprekers komen o.a. Michael Möhring, van het Duitse foodservice-netwerk ErfaFoodService en Ir. Caroline Labrie, senior onderzoeker smaak productkwaliteit bij Wageningen University & Research aan het woord.

Nieuw webinar: Convenience in Duitsland

Kennis van de Duitse markt is van belang bij de ontwikkeling en export van levensmiddelen naar Duitsland. Dit webinar op donderdag 17 december 11 van 11.00 tot 12.30 uur gaat in op convenience in Duitsland. Vers gesneden, diepvries en in blik & glaspotjes. Meer weten en aanmelden? Kijk dan hier.