Nieuws

Inspirerende Health & High Tech missie naar Canada

In het begin van deze zomer vond een inspirerende handelsmissie naar Canada plaats: Zowel onderzoekers als ondernemers konden in Canada inspiratie opdoen op het gebied van High-Tech-mogelijkheden voor revalidatie en intelligente ouderenzorg. Zoals hoogwaardige protheses en e-health-toepassingen. Canada en Nederland zijn demografisch goed vergelijkbaar, waardoor er veel mogelijkheden liggen op samenwerking. De handelsmissie was dan ook een succes te noemen. Zowel voor internationale matchmaking, als voor het opdoen van nieuwe contacten binnen de delegatie.

handelsmissie canada

De handelsmissie naar Canada vond plaats van 18 tot 25 juni 2019 en werd georganiseerd door Oost NL / GO4EXPORT in samenwerking met Roessingh Research & Development, Universiteit Twente en Health Valley.

De delegatie bestond uit een dynamische groep van bedrijven, wetenschappers, onderzoekers, bestuurders en professoren aangesloten bij o.a. de Universiteit van Twente, Roessingh Research and Development, RealHealth, RdgKompagne, DollsVilla Global, MoveUP, HanKamp Rehab, De Hoogstraat revalidatie, Klimmendaal revalidatie, InteraktContour, Erasmus MC, WTC Twente en de Hogeschool van Amsterdam.

De handelsmissie bezocht Waterloo en Toronto. De Universiteit van Twente heeft een Memorandum of Understanding met University of Waterloo. In samenwerking met het Medtech Cluster en Waterloo University is een veelzijdig programma opgezet voor de delegatie in Waterloo.

In Waterloo werd een bezoek gebracht aan toonaangevende instituten, ziekenhuizen en ondernemingen op het terrein van Smart Aging technologie, onder andere aan het Canada Research Institute for Aging (RIA), een liefdadigheidsinstelling die zich richt op het verbeteren van de zorg van ouderen door onder meer onderwijs en onderzoek. Ook werd de University of Waterloo bezocht, waar in samenwerking met het Centre for Bioengineering and Biotechnology een symposium was georganiseerd met Nederlandse en Canadese sprekers over innovatieve onderzoeken en projecten. Daarnaast bezocht de delegatie Accelerator Centre, Grand River Hospital, Medical Centre at the boardwalk, Communitech, Centre for Community, Clinical and Applied Research Excellence (CCCARE), Mike & Ophelia Lazaridis Quantum – Nano Centre in Waterloo.

In Toronto was de delegatie te gast bij Toronto Rehabilitation Institute. Het toonaangevende onderzoeksinstituut op het gebied van revalidatie zorgde voor een goede ontvangst en bovendien een mooi programma, waar direct aanknopingspunten voor samenwerkingen werden gevonden op verschillende thema’s binnen de gezondheidszorg. De delegatie nam een kijkje in de Challenging Environment Assessment Labs (CEAL), een mooi voorbeeld van simulatielabs voor onderzoek.

Na een weekend met ontspanningsmomenten en culturele bezoeken aan Niagara Falls, Niagara on the Lake, een bezoek aan een wijngaard inclusief proeverij en een fietstocht over de prachtige Toronto-eilanden begon de delegatie de week weer met volle energie.

De volgende stop van de handelsmissie was de Rehabweek. Een grote internationale beurs op het gebied van ontwikkelingen in de revalidatietechnologie in Toronto, Canada. Met speciale dank aan Motek Medical B.V. en Hocoma AG voor de workshops. Samen met het Nederlandse consulaat in Toronto is er ook een ‘Meet the Dutch’ receptie georganiseerd om Canadese gasten kennis te laten maken met de Nederlandse delegatie.

De laatste dag werd een bezoek afgelegd aan het Mackenzie Health en SE Health ziekenhuis waar we een kijkje kregen in de ‘Zorg van de toekomst’. De intensieve en inspirerende week sloot de delegatie af met een afsluitingsdiner 553 meter in de lucht bij de CN Tower.