Nieuws

Handel met Canada en de voordelen van CETA

Op 28 maart vond een bijzondere bijeenkomst plaats in het WTC Arnhem-Nijmegen, met als thema ‘Handel met Canada en de voordelen van CETA’.

Canada Ambassadeur

Bezoekers kregen onder meer van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Canadese Ambassade meer informatie over Canada en het handelsverdrag (CETA) tussen de Europese Unie (EU), de landen van de EU en Canada. Het handelsverdrag CETA biedt Nederlandse ondernemers vele voordelen, waaronder een aanzienlijke verlaging van importheffingen, verbeterde toegang tot de Canadese markt voor dienstverleners en overheidsaanbestedingen en het afschaffen van onnodige controles aan de grens. CETA draagt zo bij aan het makkelijker en goedkoper maken van handelen met Canada.

De Canadese ambassadeur Sabine Nölke opende de bijeenkomt, waar aandacht was voor de bijzondere relatie tussen beide landen. Nederland is voor Canada de op vier na grootste handelspartner. In 2017 werd er voor € 3,4 miljard vanuit Nederland naar Canada geëxporteerd. Mogelijkheden waren er dus al; en CETA biedt kansen in verschillende sectoren waar het voorheen moeilijk was om voet aan Canadese grond te krijgen.

Bij de bijeenkomst werden verder voorlichtingen gegeven door QPS, dat producten voor de Canadese markt certificeert, Dale en Lessman dat kijkt naar de juridische kant van handel drijven in en met Canada. Ook Gé Kuijpers van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Melanie ter Meulen van de Canadese ambassade in Nederland gaven de aanwezige ondernemers meer informatie over CETA.

Deze bijeenkomst was de eerste in een serie Export Cafés, die tweemaandelijks vanuit het GO4EXPORT programma zullen worden georganiseerd in het WTC Arnhem-Nijmegen. GO4EXPORT helpt ondernemers bij internationaal ondernemen in Gelderland en Overijssel.