Nieuws

Gezocht: innovatieve maakbedrijven voor Duitsland

Digitalisering, duurzaamheid en de ‘circular economy’ vragen om innovatieve oplossingen voor toepassingen in de Duitse maakindustrie. Van cybersecurity tot duurzame smart materialen, mkb-bedrijven uit onze regio krijgen de kans om hierbij toegevoegde waarde te leveren. Het ‘Meet the Buyer’-programma van GO4EXPORT brengt innovatieve oplossingen van maakbedrijven uit Oost-Nederland in direct persoonlijk contact met bedrijven in Duitsland.

Smart Industry

Matchmaking

Hoe gaat dat in zijn werk? Onze GO4EXPORT-partners halen de behoefte op bij een select aantal Duitse bedrijven. Zie hiervan enkele voorbeelden. Innovatieve ondernemers uit Oost-Nederland plaatsen hun profielen op de website van GO4EXPORT. Zes bedrijven brengen we vervolgens in direct, persoonlijk contact met deze Duitse bedrijven om hun vernieuwende oplossingen aan te bieden in een korte online pitch. Bedrijven die niet geselecteerd zijn om te mogen pitchen krijgen persoonlijk advies en begeleiding bij hun verdere (export)activiteiten richting de Duitse markt. Zij zullen kunnen deelnemen aan andere GO4EXPORT-activiteiten in de toekomst.

Toekomstplannen

Na de zomer start het ‘Meet the buyer’ programma met activiteiten richting andere internationale markten, zoals België en de Nordics.

Meet the Buyer programma

De organisatie van het programma ‘Meet the Buyer’ wordt geleid door medewerkers van Oost NL, leadpartner GO4EXPORT. De betrokken GO4EXPORT-partners zijn evofenedex, Koninklijke Metaalunie,  VMO - Verenigde Maakindustrie Oost. Deze samenwerkende GO4EXPORT-partners krijgen in dit verband ondersteuning van MKV Consult.

Voor meer informatie zie: GO4EXPORT Meet the Buyer

Meedoen en direct registreren: inschrijven

Wil je meer weten over het programma? Neem dan contact op met Kevin Duesing: kevin [dot] duesing [at] oostnl [dot] nl.