Nieuws

German Business Week Zuid-Duitsland

Woensdag 17 april strijkt de German Business Week neer in Wageningen. In Wageningen gaan we in op de kansen voor Agro-Food ondernemers in Duitsland. Voor GO4EXPORT-partner Oost NL zijn Jochem Wolthuis, Agro-Foodmakelaar in Duitsland en Hans Brouwers, liason op het gebied van HTSM aanwezig. Peter Vermeij, van de Landbouwraad van de Nederlandse ambassade in Berlijn licht de kansen voor Nederlandse ondernemers in Duitsland toe en legt uit wat het postennetwerk kan beteken.

German Business Week

Naast de bijdrage van Peter Vermij zijn er verschillende onderwerpen die aan bod komen, onder meer in rondetafelsessies.

Programma 17 april

Tijd Onderdeel
13:00 – 14:00 uur Ontvangst en registratie deelnemers
13:00 – 14:00 uur Netwerklunch
14:00 – 15:30 uur Plenair programma
14:05 – 14:30 uur Duitsland agrofoodland?
Peter Vermeij, Landbouwraad Berlijn
14:30 – 14:50 uur Agrofoodtechnologie Zuid-Duitsland (presentatie kansenrapport)
Mark Koppers, Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij
14:50 – 15:10 uur Postennet Duitsland en Ondersteuning rijksoverheid
Peter Vermeij, Landbouwraad Berlijn
Mihill Luli, Business Development Coach Duitsland, RVO.nl
15:10 – 15:30 uur Samen groeien op de Duitse markt, ondernemers over hun praktische ervaringen
15:30 - 16:00 uur Pauze
16:00 - 17:00 uur Rondetafelsessies:
  • Ontdek nieuwe klanten

Hoe ontdek je nieuwe klanten, wat zijn kansrijke sectoren, hoe kom ik in gesprek, wat kan het postennetwerk betekenen?
o.l.v. Mark Koppers en spreker: Peter Vermeij

  • Ontdek nieuwe foodtrends

Hoe werken Nederlandse en Duitse bedrijven aan nieuwe producten, wat zijn hun ervaringen, welke programma's zijn er om dit te realiseren? Waarin kunnen Oost NL en BOM ondersteunen?
o.l.v. Jochem Wolthuis en Food2020

  • Groeien door samenwerking

Hoe kun je (door)groeien op de Duitse markt, hoe verloopt samenwerking met Duitse partners, wat zijn goede groeistrategieën, wie zijn goede partners om verder te groeien?
o.l.v. Hans Brouwers 

17:00 – 18:00 uur

Informatiemarkt en netwerkborrel

Aanmelden

joyce [dot] vanelck [at] rvo [dot] nl (Meld u aan per e-mail). Vermeld in uw e-mail voor welke dag u zich aanmeldt. Deelname is gratis. Bij no-show zonder afmelding betaalt u € 75.

German Business Week

Wilt u meer weten over kansen en mogelijkheden op de (Zuid-)Duitse Markt? Kom dan van 15 tot en met 17 april naar de 1editie van de German Business Week, hét evenement voor ondernemers met ambities voor de Zuid-Duitse markt.

Gedurende 3 dagen kunt u zich verdiepen in de Zuid–Duitse markt. Het programma bestaat uit inhoudelijke presentaties, praktische tips van ervaringsdeskundigen en rondetafelgesprekken/workshops over actuele thema's. Daarnaast is er volop gelegenheid om uw zakelijke netwerk uit te breiden.

In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in samenwerking met het buitenlandnetwerk en de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen BOM, Oost NL, InnovationQuarter, Amsterdam Trade, Economic Board Utrecht en Rotterdam Partners deze week.