Nieuws

Forum Productie & IT: meer dan 50 lezingen over IT, High Tech en 3D-printing

Samen een industriële installatie hacken, duurzame kunststofverwerking, samenwerkende robots, 3D-printing of klimaatbeschermingsstrategieën voor bedrijven: Het programma van het "Forum Productie & IT" op 16 en 17 november in Lingen is divers en zeer actueel: Met topsprekers en meer dan 50 lezingen. op het gebied van IT-veiligheid, 3D-printing en klimaatbescherming tijdens de tweedaagse conferentie. 

Forum Productie & IT

De burgemeester van Lingen Dieter Krone is verheugd het topevenement in zijn gemeente te kunnen organiseren. "De combinatie van 'onderzoek en onderwijs' met innovatieve bedrijven en jonge mensen uit de regio biedt in Lingen de ideale setting voor het 7e Productie & IT Forum.” Krone voegt hieraan toe dat de toekomstige thema's energie, waterstof en IT steeds meer naar elkaar toegroeien en dat grensoverschrijdende projecten ook steeds belangrijker worden. Het Forum Productie en IT zal ook op deze twee speerpunten ingaan. Bezoekers kunnen meer dan 50 lezingen en meer dan 20 exposanten uit Duitsland en Nederland verwachten.

"Met het tweedaagse forum bieden wij inzicht in thema's die elk productiebedrijf bezighouden", aldus Dr. Dirk Lüerßen, directeur van de groeiregio Ems-Achse. Het samenwerkingsverband heeft samen met de universiteiten van Emden/Leer en Osnabrück - Lingen Campus, de bedrijfsnetwerken in de energie, IT, kunststoffen, logistiek en metaal- en machinebouw en Nederlandse partners een hoogwaardig programma samengesteld.

Grensoverschrijdende samenwerking

Hans Brouwers van Oost NL is zeer enthousiast over de gezamenlijke grensoverschrijdende planning van het evenement. "Grensoverschrijdende samenwerking is een hoeksteen voor innovatieve ontwikkeling. Dit zou veel vanzelfsprekender en gemakkelijker moeten zijn." MEMA netwerkmanager Holger Feikes sluit zich hierbij aan en is verheugd dat de Nederlandse Smart Industry Ambassadeur Peter van Harten als één van de sprekers kon worden binnengehaald.

Ook de aanwezigheid van SAP-oprichter Dietmar Hopp laat zien hoe prestigieus het Productie & IT Forum (met zijn zevende editie) inmiddels is geworden. Bovendien hebben zich al deelnemers uit Thüringen, Noordrijn-Westfalen en Nederland aangemeld. "Vooral het thema IT-veiligheid zal deze keer een grote rol spelen. Van live hacking tot de simulatie van een cyberaanval: we zullen levendig demonstreren wat er kan gebeuren en hoe bedrijven daarmee moeten omgaan," vertel Andreas Paschke, netwerkmanager bij de IT-Achse. Veiligheid is ook een topprioriteit bij de aanpak van de pandemie: alle deelnemers zullen elke ochtend worden getest, ongeacht hun vaccinatiestatus, zodat zij tijdens het evenement informatie kunnen uitwisselen zonder dat er mondkapjes nodig zijn en zonder een minimale afstand.

Het evenement is ook gericht op gemeenten en bedrijven die niet actief zijn in de productiesector. "Het forum richt zich op iedereen: vertegenwoordigers van zowel regionale als interregionale industrie- en dienstenbedrijven, kleine en middelgrote bedrijven en start-ups, universiteiten en gemeenten", aldus bedrijfsvertegenwoordiger Andreas Heidekrüger van de Neuenhauser Gruppe.

"Het is nu aan de bedrijven om het evenement, dat in de regio, voor hun deur plaatsvindt, te gebruiken om de aanwezige kennis te benutten en hun eigen netwerk uit te breiden", zo stellen de organisatoren. Aanmelding en alle details over het conferentieprogramma, met meer dan 50 lezingen over zes hoofdthema's, bedrijfsbezoeken, een begeleidende vakbeurs en een avondevenement, zijn te vinden op de conferentiewebsite: www.forum-produktion-it.de

Mee met GO4EXPORT

GO4EXPORT-leadpartner Oost NL is medeorganisator en verzorgt met VMO de Nederlandse inbreng - meer weten en aanmelden kijk dan hier