Nieuws

10 winnaars Oranje Handelsmissiefonds 2019 bekend

De 10 winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) 2019 zijn bekend. De ondernemers krijgen een jaar lang steun bij het realiseren van hun exportambitie. 4 van de bedrijven komen uit Oost-Nederland. 

prijs

De winnaars zijn gekozen uit ruim 250 inschrijvingen. Ze zijn geselecteerd op basis van de kracht van hun product of dienst, en hun ambities en motivatie om te starten of uit te breiden in het buitenland.

Vier bedrijven uit Oost-Nederland zaten bij de winnaars.

Graphileon (Wageningen): levert unieke software waarmee graph-databases van verschillende leveranciers tegelijk toegankelijk zijn. De applicatiebouwer wil hun dienst ook aanbieden in Canada.

Leadax (Wapenveld): maakt en verkoopt een loodvervanger gemaakt van afval, voor gebruik in en rond huizen en gebouwen. Het bedrijf ziet mooie exportkansen in het Verenigd Koninkrijk.

Zolemba (Haaksbergen): is een online etikettendrukkerij met de nieuwste digitale UV inkjet- en stanstechnologie. Het bedrijf wil dit ook gaan aanbieden in de Verenigde Staten.

Genap (’s-Heerenberg): is specialist op het gebied van wateropslagsystemen, folieconstructies en folietoepassingen in de land- en tuinbouw en voor grond-, weg- en waterbouwprojecten. De internationale ambitie voor Genap ligt in India.

Bron afbeelding: Oranje Handelsmissiefonds.