Meet the Buyer

Meet The Buyer: Uitdagingen

Momenteel zijn de uitdagingen van vier Duitse OEM-ers beschikbaar in het Meet the Buyer-programma.

> Gezocht: cybersecurity voor producent elektrische systemen

Over het bedrijf

Het bedrijf is een oplossingsaanbieder voor industriële toepassingen. Zij produceren, installeren en verkopen elektrische systemen, elektriciteitsdistributie- en schakelapparatuur. Het bedrijf is gevestigd in het Ruhrgebied in Duitsland en is al meer dan 50 jaar actief in de markt. In 2019 telde het bedrijf ±100 medewerkers die actief zijn over de hele wereld. Zij hebben nog geen ervaring met Nederlandse bedrijven maar hebben hier wel interesse in. Zij zijn lid van de DNIHK Deutsch-Niederländische Industrie- und Handelskammer. Als de wereldwijde pandemie eenmaal voorbij is verwachten zij een stijging van hun bestellingen.

De uitdaging

Voor het ontwikkelen van een controlesysteem voor een energiecentrale zoekt het bedrijf een partner op het gebied van Cybersecurity. Zij zijn op dit moment zich aan het oriënteren om toekomstige partners te leren kennen. Het project staat op de planning om in 2022 gerealiseerd te worden. Zodra het project begint wil het bedrijf direct contact op kunnen nemen met een mogelijke partner om van start te gaan. Ze zijn hiervoor niet alleen in Duitsland op zoek naar een partner maar ook geïnteresseerd in Nederlandse bedrijven.

Uitdaging aangaan  

> Gezocht: duurzame bio-kunststoffen voor  producent luchtfilters

Over het bedrijf

Het bedrijf is een producent en leverancier van verschillende soorten luchtfilters. Het bedrijf is gevestigd in het Ruhrgebied in Duitsland. Zij zijn al meer dan twintig jaar actief in de markt en hebben op dit moment ±75 medewerkers. Door middel van onder andere groene stroom, ledverlichting en afvalbeheer zijn zij al bezig met verduurzamen. Als de wereldwijde pandemie eenmaal voorbij is verwachten zij een stijging van hun productie en bestellingen.

De uitdaging

Nu willen zij ook verduurzamen met hun producten. Zij willen gebruik maken van duurzame, hernieuwbare materialen, bio-kunststoffen. Deze materialen zullen gebruikt worden bij de productie van de verschillende soorten luchtfilters. Tijdens het ontwikkelen van deze nieuwe stoffen bereikte het bedrijf echter zijn grenzen. Hierbij hebben zij behoefte aan ondersteuning. Het gaat om het ontwikkelen van een zo duurzaam mogelijk alternatief van ABS-kunststof. Wenselijk is dat het alternatief tegen een temperatuur van ongeveer -40° C tot +80° C moet kunnen. Verwacht wordt een gebruik van enkele tientallen tonnen per jaar. Zij willen deze ontwikkeling het liefst zo snel mogelijk starten en zijn bereid om hierin te investeren. Het bedrijf is geïnteresseerd in het zakendoen met Nederland. Ook zijn zij benieuwd naar bedrijven die een oplossing kunnen leveren voor deze uitdaging waar zij tegenaan lopen.

Uitdaging aangaan  

Gezocht: Robots voor het stapelen van kartonnen hulzen 

Over het bedrijf 

Het bedrijf is een producent van kartonnen hulzen en verpakkingsmaterialen. Ze zijn gevestigd in Nedersaksen vlak langs de Nederlandse grens. Het bedrijf is al meer dan 100 jaar actief. In 2019 telde het bedrijf ongeveer 60 medewerkers. Als de wereldwijde pandemie eenmaal voorbij is verwachten zij een stijging van hun bestellingen.  

De uitdaging

Het bedrijf is op zoek naar een oplossing voor hun huidige werkmethode. De kartonnen hulzen komen via een rollenband bij een verzamelplaats. Hier worden de hulzen met de hand gestapeld op pallets of in ijzeren containers, soms moet er nog een houten latje tussen de hulzen gelegd worden. De manier van stapelen is afhankelijk van het formaat. De lengte van een huls is maximaal 4 meter, de diameter ligt tussen 7cm en 35cm en het gewicht is maximaal 40kg. Het bedrijf wil het proces van oppakken en stapelen automatiseren door middel van machines/robots. Hiervoor zijn zij op zoek naar een bedrijf dat dit kan voorzien. De investering staat op de planning om in 2022 gerealiseerd te worden.  

Uitdaging aangaan  

Gezocht: Leverancier drukmeters, vloeistofmeters en kunststoffen kappen  

Over het bedrijf 

Het bedrijf is een producent van gereedschapswerktuigen voor onder andere metaalbewerking en het bouwen van voertuigen en de hiervoor benodigde onderdelen. Dit bedrijf is gevestigd in Nedersaksen, 20 km over de grens. Met meer dan 35 jaar ervaring in de markt telt het bedrijf inmiddels meer dan 220 medewerkers. Zij hebben ervaring met Nederlandse bedrijven. Na de Coronacrisis verwachten het bedrijf verdere stijging van productiecapaciteit, bestellingen en veranderingen met betrekking tot leveranciers. 

De uitdaging

Het bedrijf ondervindt op het moment problemen met bestaande leveranciers. Dit betreft vooral de leveranciers van specifieke onderdelen. Het gaat om sensoren en meters die aangeven hoeveel water, olie of diesel er bijvoorbeeld nog in de machine zit. Ook wordt er een leverancier gezocht voor kunststoffen kappen voor hun bouwmachines. Zij zijn geïnteresseerd in Nederlandse bedrijven die mogelijk een oplossing kunnen bieden voor dit probleem, in de nabije toekomst. 

Uitdaging aangaan  

Meedoen

Durf jij de uitdaging aan te gaan om voor een van deze bedrijven te pitchen? Klik dan hier om je te registreren.