Agenda

Zakelijke kansen met de Russische federatie anno 2020

Nergens in Europa groeit e-commerce zo snel als in België met een toename van meer dan 12,5% per jaar. Maar hoe vlieg je deze markt aan waar de cultuur- en taalverschillen enorm zijn?
 

De economische macht verschuift steeds meer van het ‘Westen’ naar de opkomende markten. Grote economieën die de laatste jaren sterk groeiden zijn de zogeheten BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika).
Op 20 februari brengt De BIZ de huidige stand van zaken met betrekking tot Rusland onder de aandacht.

Rusland c.q. de Russische Federatie (RF) lijkt op dit moment ondanks alle beperkingen één van de meest aantrekkelijke landen om zaken mee te doen. Argumenten hiervoor zijn onder meer de potentiële grootte van Rusland als de afzetmarkt met 147 miljoen inwoners, de toegang tot de Euraziatische Economische Unie en de CIS-landen.
Rusland is momenteel bezig met modernisering, innovatie en verdere ontwikkeling van regio’s waaronder de infrastructuur in het oosten en de ontwikkeling van de nieuwe Zijderoute. Kansen voor Nederlandse bedrijven liggen o.a. op het vlak van machinebouw, landbouwapparatuur, watermanagement, technologie, high tech, infrastructuur en duurzame energie.

Tijdens de bijeenkomst zullen verschillende ondernemers verslag doen van hun ervaringen. Uiteraard is er ook ruimte om met elkaar kennis te maken en kennis te delen. Wil je meer weten wat jouw zakelijke kansen en belemmeringen bij het Zakendoen met Rusland zijn?

Programma
15.00 uur | Ontvangst ‘Zakendoen met Rusland’
15.30 uur | Opening & welkom
15.35 uur | Stand van zaken in Rusland door Jeroen Ketting van The Lighthouse Group
16.15 uur | Rusland vanuit Logistiek perspectief door Alexey Diomidov en Dave Evans
van NTG Air & Ocean Netherlands B.V.
16.45 uur | Pauze
17.00 uur | Praktijkervaringen door Leo Roggeveen van VanderLande Rusland
17.30 uur | Paneldiscussie met:
Jeroen Ketting, Alexey Diomidov, Dave Evans, Leo Roggeveen én Marieke van der Wilk van RVO.nl en Cees den Teuling van Orange Business Improvement

18.00 uur | Netwerkborrel onder het genot van een hapje en drankje
19.30 uur | Einde bijeenkomst

> Meer informatie/aanmelding.

Startdatum
Einddatum
Locatie

Avans Academie Associate Degrees Statenlaan 29-67 5223 LA 's-Hertogenbosch