Agenda

World Trade Day: Flourishing Export Strategies

Op 17 mei organiseren de gezamenlijke World Trade Centers, NLinBusiness en Horizon Flevoland World Trade Day in Almere, wij nodigen je hierbij van harte uit om hieraan deel te nemen.

In de ochtend bieden wij een boeiend programma dat in het teken staat van exportstrategieën. Nederland is de op één na grootste exporteur van Food- en Agroproducten in de wereld. Wat maakt ons zo succesvol en wat kan exporterend Nederland hiervan leren?

Na de lunch bezoeken wij het grootste tuin- en landbouwevenement in de wereld: de Floriade. Iedere 10 jaar wordt dit evenement georganiseerd. Dit keer is Almere de gastheer. De middag sluiten wij af met een netwerkborrel op de Floriade.

Het ochtendprogramma bestaat uit een tweetal paneldiscussies onder leiding van Simone van Trier en hierin hoor je het verhaal van HZPC, hoe zij één van ’s werelds grootste leveranciers van pootaardappelen zijn geworden. Daarnaast lichten ze toe hoe zij continue nieuwe rassen ontwikkelen om aan de lokale eisen te voldoen. Kenlog vertelt hoe zij internationaal succesvolzijn geworden als adviesbureau op het gebied van tuinbouw met hun uitgangspunten people, food & planet. Kind Technologies licht toe hoe robotica, computer vison, data & AI grote bijdrages gaan leveren aan de wereldwijde voedselbehoefte. Plantlab heeft een bijzondere oplossing om aan de vraag naar voeding te kunnen voldoen via hun concept van custom-built indoor farms, de zogenaamde 'Plant Production Units' (PPUs). Aanvullend zal Global Compact network de sustainable development goals voor deze sector en in het algemeen toelichten.

Programma:

  • 10:00 welkom
  • 10:30 paneldiscussie deel 1
  • 11:15 break
  • 11:30 paneldiscussie deel 2
  • 12:30 lunch
  • 13:30 bezoek Floriade
  • 16:00 netwerk borrel in Horizon Flevoland paviljoen
  • 18:00 afsluiting

Locatie:

Ochtendprogramma: World Trade Center Almere, P.J.
Oudweg 4, 1314 CH Almere

Middagprogramma: Floriade EXPO

De kosten voor deelname bedragen €60,- p.p. Dit is inclusief lunch, entree Floriade en borrel.

Kortom een dag vol internationalisering, inspiratie, innovatie en netwerken.

Registreer je hier

Dit event maakt onderdeel uit van het business to business programma Floriade Expo 2022

Startdatum
Einddatum
Locatie

Ochtendprogramma: World Trade Center Almere, P.J.
Oudweg 4, 1314 CH Almere

Middagprogramma: Floriade EXPO