Agenda

Webinar wet- en regelgeving Duitsland

In de webinarserie over internationaal zakendoen nemen we je op woensdag 18 mei 2022 mee naar onze grootste en belangrijkste handelspartner: Duitsland! We vertellen je alle ins en outs over wet- en regelgeving in Duitsland.  

Waar liggen de kansen? Wat zijn de trends? En waar moet je rekening mee houden als je over de grens succesvol wil zijn? In deze webinar praten deskundigen en een praktijkexpert je bij over zakendoen in Duitsland.

Aanmelden

 

Programma en sprekers

Alexander Crämer, Paul Hartgers en Michiel Eilander vertellen je over wet- en regelgeving in Duitsland.  

 • Alexander Crämer

  Hoewel de Nederlandse en Duitse markt voor grote uitdagingen staan, doen beide landen het economisch gezien erg goed. Na een lastige ontwikkeling binnen de metaalbranche in voorgaande jaren, is de Duitse industrie bezig met een inhaalslag. Dit biedt kansen voor Nederlandse ondernemers die op zoek zijn naar markuitbreiding of marktoptimalisatie. Maar hoe speel je in op de Duitse markt en hoe ga je om met de wet- en regelgeving? Alexander Crämer, werkzaam bij STRICK Advocaten, deelt zijn kennis hierover.
   

 • Paul Hartgers

  Paul Hartgers is als technologieadviseur werkzaam bij PKM. PKM is een organisatie voor ondernemers in MKB metaal- en technische bedrijven. De adviseurs bij PKM ondersteunen ondernemers met advies, begeleiding en training op verschillende thema’s, zoals belangrijke markteisen, Europese regelgeving en wettelijke normen. Paul adviseert bedrijven ook over de praktische toepassingen van de CE-markering. 

 • Michiel Eilander

  Afsluitend deelt Michiel Eilander zijn ervaringen. Hij is commercieel manager bij Manter BV Emmen en is actief in machinebouw in Duitsland. Manter International BV is een toonaangevende fabrikant van weeg- en verpakkingsmachines voor aardappelen, groenten en fruit.

 

Aanmelden

De webinar is op woensdag 18 mei 2022 van 16.00 tot en met 17.00 uur. Deelname aan deze webinar is kosteloos. Meld je hier aan voor de webinar ‘Wet- en regelgeving Duitsland’. Na aanmelding ontvang je in de week voorafgaand aan de webinar een link waarmee je toegang krijgt tot het event. 

Startdatum
Einddatum
Locatie

online