Agenda

Zakelijke kansen in Afrika

Aanmelden 

Webinar: Sub Sahara Afrika: Ontwikkelingen in de regio

De geopolitieke verhoudingen in de wereld verschuiven. Landen als China en India zijn steeds meer in opkomst terwijl de invloed van Europa verkleint, maar één van de grootste verschuivingen die de komende jaren zal plaatsvinden is de opkomst van Afrika.

In de komende jaren zal naar verwachting de economie op het Afrikaanse continent gigantisch groeien – mede door de verwachte groei van de bevolking die zorgt voor een grotere beroepsbevolking en een grotere, welvarender middenklasse.

Om deze groei in goede banen te leiden en te stimuleren zullen veel investeringen nodig zijn: onder andere in infrastructuur, hernieuwbare energie, oplossingen o.g.v. circulaire economie en digitalisering van de landbouw. De kennis en ervaring van het Nederlandse bedrijfsleven kan hier op aansluiten.

Het WTC Twente organiseert vanuit GO4EXPORT en in samenwerking met de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) een webinar over marktkansen voor Nederlandse bedrijven in Sub Sahara Afrika. RVO is hier in onderdeel van de Taskforce Afrika. Taskforce Afrika is een publiek-private samenwerking en richt zich op het identificeren van kansrijke, concrete verdienkansen voor het MKB in Afrikaanse landen. Om deze kansen breder onder de aandacht te brengen van Nederlands MKB, werkt de Taskforce samen met Oost NL. Sprekers met ervaring in de Afrikaanse markt zullen hun ervaringen delen, en u krijgt een beter beeld gepresenteerd van zakelijke kansen in Afrika. 

Programma

Op donderdag 28 mei van 11:00 – 12:00 praten onderstaande sprekers je hierover bij

  • Opening door moderator

Freerk Faber, CEO, WTC Twente

  • Marktkansen voor Nederlandse bedrijven in Zuid-Afrika

Andre Loozekoot, Hoofd Economische Afdeling, Nederlandse Ambassade in Zuid-Afrika

  • Praktijkervaringen: zakendoen als Nederlands bedrijf in Oostelijk Afrika

Regina Nieuwmeijer, Talentgroep Twente

  • Zakendoen in Nigeria

Joop van der Vinne, CEO, C.A.B. Van der Vinne

  • Q&A gemodereerd door Freerk Faber

Aanmelden kan tot dinsdag 26 mei 17:00 uur via dit aanmeldformulier. De link voor het event volgt op de dag zelf. We hopen je op 28 mei virtueel te ontmoeten!

Startdatum
Einddatum
Locatie

Online