Agenda

Virtuele editie CES 2021: 'Tech Solutions for Global Challenges'

Heeft u een technologische innovatieve oplossing voor een wereldwijde uitdaging? Bent u klaar voor de internationale markt en zoekt u wereldwijde aandacht voor uw product? Doe dan van 11 tot en met 14 januari 2021 mee aan de digitale editie van CES 2021, de 'global stage for innovation' en meest invloedrijke technologiebeurs ter wereld.

CES is dé plek waar 's werelds meest vooraanstaande (tech)bedrijven zakendoen, nieuwe partners ontmoeten en inspiratie opdoen.

CES 2021

Al meer dan 50 jaar is CES het internationale podium voor innovatie. Het is de ideale plek voor het lanceren van nieuwe producten. Daarnaast verbindt deze beurs de belangrijkste spelers in de tech-industrie met potentiële klanten, marketing- en ontwikkelingspartners, distributeurs, en media.

Digitale editie

Dit jaar vindt de CES volledig digitaal plaats. Door deelname aan CES kunt u uw innovatieve product etaleren, maar zeker ook valideren en waardevolle feedback krijgen voor de verbetering van uw product. CES 2021 is de beste conferentie om uw product te testen voordat u het internationaal op de markt brengt. Bovendien komt u in contact met nieuwe klanten en investeerders en u genereert (internationale) exposure voor uw organisatie en product. Tot slot kunt u keynotes en thema-specifieke sessies bijwonen.

Nederlands Paviljoen 'Tech Solutions for Global Challenges'

Voor CES 2021 zetten we in op het organiseren van een digitaal Nederlands paviljoen dat in het teken staat van 'Tech Solutions for Global Challenges'. Hier presenteren we – in samenhang – een groep bedrijven en kennisinstellingen die leidend zijn in een van de onderstaande thema's:

 • energy transition & climate change; 
 • security & resilience;
 • smart cities & smart mobility;
 • future of work;
 • sustainability & circularity;
 • artificial intelligence (AI) & big data;
 • medtech & healthtech.

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Daarom gaat de voorkeur uit naar start-ups, scale-ups en mkb-bedrijven die oplossingen bieden voor de genoemde thema's.

Voor wie

Deelname aan het Nederlands Paviljoen staat open voor organisaties die goedkeuring hebben van beursorganisatie CTA en voldoen aan onderstaande criteria:

 • passend binnen een door CTA bepaald interessegebied;
 • technologie met de potentie om bij te dragen aan het oplossen van een 'global challenge';
 • product of dienst is innovatief en potentieel baanbrekend;
 • product of dienst is niet langer dan 12 maanden voor CES 2021 in de markt gezet of zal zeer binnenkort gelanceerd worden;
 • product is beschikbaar om gedemonstreerd te worden met een functionerend businessmodel;
 • ambitie om op korte termijn internationaal op te schalen.

Ervaringen eerdere edities

Nederland heeft de afgelopen 4 jaar met groeiend succes deelgenomen aan CES. Tijdens eerdere missies deden 50 start-ups mee in een eigen paviljoen, het 'Holland Tech Square'. Een Nederlandse start-up die deelnam in 2019 heeft zelfs door deelname een investering van € 10 miljoen opgehaald van een grote Nederlandse investeerder.

Nederlandse sucCESstory's

Sound Energy werd door Forbes aangemerkt als een van de 10 grootste doorbraaktechnologieën op CES2019. In 2020 won Hydraloop 3 innovatieprijzen in verschillende categorieën. Daarnaast ging de start-up er ook nog eens vandoor met de hoofdprijs: 'Best of the Best'. Dit gaf Hydraloop veel internationale media-aandacht. Ook werd het bedrijf opgenomen in toplijstjes van Time Magazine en Newsweek.

2 oud-deelnemers aan het woord

Incision: "We found a hardware partner that makes head mounted stereoscopic cameras to film our procedures. Made contact with investors and accelerators for potential cash injection."

Ninthway - Care Watch: "CES really put us in the spotlights and opened doors. We gained trust by other parties. As a result we sealed a deal with municipality Emmen to set up a big pilot project."

Training en coaching

Om Nederlandse deelnemers te begeleiden met het meeste uit hun deelname te halen, organiseren we in de weken voorafgaand aan de CES, diverse digitale prep-events en coachingsessies. Dit organiseren wij in samenwerking met partners zoals NovelT, Yes!Delft, High Tech XL en het Nederlandse consulaat-generaal in San Francisco.

Daarnaast krijgen deelnemers, voortbouwend op eerdere succesvolle missies, ook toegang tot individuele coaching. Deelnemers worden in dit traject voorbereid op hun deelname aan CES. Er is aandacht voor onder andere online pitch- en mediatraining. Verder zijn er 'investor readiness workshops' en sessies over 'how to hack CES' met oud CES-deelnemers en andere experts. Tot slot krijgt u tips & tricks over internationaliseren naar en zakendoen in de VS.

Kosten

Deelname kost € 250 per organisatie (maximaal 2 deelnemers per organisatie). Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 125 per extra deelnemer.

Inbegrepen is deelname aan de digitale prep-events en een bezoekerspas aan de digitale CES-beurs. U krijgt toegang tot een platform met verschillende virtuele programmaonderdelen, inclusief 30 dagen toegang tot de digitale CES (tot 14 februari).

Deelnemen als exposant

Wilt u deelnemen aan de CES als exposant? Schrijf u dan in bij de CTA, de organisator van de CES. Deelname kost $ 1.500 per individuele exposant ($ 1.300 voor CTA-leden). Lees meer over deelnemen als exposant. Voor deze kosten komt u mogelijk in aanmerking voor een subsidie-arrangement. Lees meer over de voorwaarden en spelregels voor het inzetten van de SIB-missievoucher.

Aanmelden

Meld u aan voor deelname. De uiterste aanmelddatum is zondag 1 november.

Let op: elke deelnemer schrijft zich apart in.

Wij vinden het belangrijk dat deelnemende organisaties goed binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van deze digitale missie vallen. Aanmelding (en de automatische ontvangstbevestiging hiervan) betekent niet automatisch deelname aan de missie. Na sluiting van de aanmeldperiode ontvangt u een definitieve bevestiging van deelname.

Meer weten?

Heeft u nog vragen over de Nederlandse deelname aan CES? Neem dan contact op met:

Celeste Flores-Uijtewaal
T: 06 1516 0093
E: celeste [dot] floresuijtewaal [at] rvo [dot] nl

of:

Maurits Berger
T: 06 2564 1019
E: maurits [dot] berger [at] rvo [dot] nl

Startdatum
Einddatum
Locatie

Online