Agenda

Ontdek zakendoen met Azië tijdens de Trade Office Ronde Tafels

Azië is een aantrekkelijk continent voor ondernemers. Er liggen talloze kansen! Maar hoe kom je binnen bij landen als China, Vietnam of India? Waar moet je op letten? Welke uitdagingen liggen er? Tijdens de Trade Office Ronde Tafels op 5 november gaan we hier dieper op in. We organiseren drie tafels: China, Vietnam en India. Je kunt kiezen uit twee verschillende Ronde Tafels. Je bent van harte welkom bij de Rabobank in Meppel aan de Blankenstein 140. Interesse? Meld je uiterlijk 1 november aan!

Het programma

  • 15:30 Inloop
  • 15:45 Opening
  • 15:55 Start eerste ronde
  • 16:45 Wissel en start tweede ronde
  • 17:30 Netwerken en borrel

Tafel 1: Het is tijd voor India!

India is de snelst groeiende grote economie ter wereld. Het land geldt als een van de interessantste exportmarkten voor Nederlandse bedrijven. Maar zakendoen met India vraagt wel focus en geduld. Tijdens de Ronde Tafel gaan we onder leiding van Maarten van der Schaaf, partner bij adviesbureau IndiaConnected, in gesprek over de kansen in India en de valkuilen waarop u moet letten.

Tafel 2: China blijft boeien!

China staat al tientallen jaren in de belangstelling. Het land blijft in beweging en is steeds interessanter voor Westerse bedrijven als exportmarkt. Zakendoen met China kost echter wel tijd en lukt alleen als je je echt verdiept in het land en zijn gewoontes.

Tijdens de Ronde Tafel zal Gert Bakker, partner bij adviesbureau CIB Connections en al jarenlang actief in China, met je in gesprek gaan over de kansen, de keuzes en de valkuilen in China

Tafel 3: Vietnam: Opstijgende draak en Aziatische tijger

Vietnam is een land in opkomst. Als je er zaken wilt doen, moet je je goed voorbereiden.Verdiep je in het land, de cultuur en de cultuurverschillen met Nederland, de economie en het politieke klimaat. Het opbouwen van goede persoonlijke relaties is essentieel en dat vergt tijd. Het is sterk aan te raden om te zoeken naar een betrouwbare lokale partner die de taal spreekt en de zakencultuur kent.

Veel Nederlandse bedrijven gingen je voor en doen al zaken in Vietnam. De Vietnamese economie groeit jaarlijks met 6%.  Simon Dousma, Managing Partner van Twiss International, die vanaf 2003 actief is in Azië en in Vietnam in het bijzonder, neemt je aan de landentafel mee naar dit fascinerende land.

Startdatum
Einddatum
Locatie

Rabobank Meppel, Blankenstein 140