Agenda

Internationale Themadag Proteïne

Biedt u een product aan op basis van plantaardige eiwitten? En wilt u in het buitenland voet aan de grond krijgen? Kom dan op woensdag 31 mei naar de Internationale Themadag Proteïne in Wageningen! Tijdens de Themadag hoort u meer over interessante kansen in de proteïne sector van Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten, Canada, China en Singapore.

Plantaardige eiwitten zijn de toekomst 

Nederland is een voorloper op het gebied van alternatieve eiwitten. Zo'n 300 Nederlandse bedrijven zijn actief in deze sector van de toekomst. De meerderheid richt zich op plantaardige eiwitten.

De Internationale Themadag Proteïne focust ook vooral op plantaardige eiwitten. U krijgt informatie over de manier waarop de overheid, kennisinstellingen en bedrijven samenwerken binnen de proteïnesector van Nederland. En u hoort in welke regio's en landen er vraag is naar, en behoefte aan Nederlandse knowhow en oplossingen.    

Voor wie? 

Houdt u zich bezig met de ontwikkeling, productie en export van plantaardige proteïne naar of in het buitenland? De Internationale Themadag Proteïne is interessant voor kennisinstellingen en Nederlandse exporteurs – zowel starters als ervaren bedrijven – die actief zijn in de proteïnesector.

Waarom meedoen?

U krijgt van professionals en andere deskundigen informatie over kansen in de proteïnesector van Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten, Canada, China en Singapore. Doe mee en: 

 • Neem deel aan interessante sessies over zakendoen in de verschillende regio's, en over actuele thema's en marktkansen. 
 • Leg nieuwe contacten. Tijdens de 'Pitch Your Protein' Lunch & netwerkborrel krijgt u de gelegenheid om te netwerken met experts, professionals en potentiële zakenpartners. 
 • Meld u aan voor de informatiesessie met experts. Ga 1-op-1 in gesprek met regio-experts. Zij denken graag met u mee en geven u handige tips. 

Wat kunt u verwachten? 

Tijdens de Internationale Themadag Proteïne krijgt u informatie over marktkansen en uitdagingen in de proteïne sector van Duitsland, Frankrijk, de VS en Canada, en Azië. U kunt onder andere deelnemen aan een regiosessie naar keuze: Europa (met name Frankrijk en Duitsland), Noord-Amerika en Canada of Azië.

Bovendien ontvangt u informatie over beschikbare (financiële) overheidsondersteuning, interessante lopende en aankomende projecten, evenementen, beurzen en missies. Dit alles gericht op de proteïnesector. 

U krijgt de gelegenheid om te netwerken tijdens de 'Pitch Your Protein' Lunch en de netwerkborrel aan het eind van de dag. Kom direct in contact met andere ondernemers uit de branche.  

Voorlopig programma

Woensdag 31 mei

 • 12:00 – 12:30 uur

  Inloop en registratie

 • 12:30 – 13:15 uur

  'Pitch Your Protein' Lunch met gelegenheid tot netwerken

 • 13:15 – 14:30 uur

  Plenaire sessie: Acceptatie van alternatieve proteïne

 • 14:45 – 15:30 uur

  Deel 1 regiosessies. Keuze uit: sessie Europa, Noord-Amerika & Canada, Azië

 • 15:45 – 16:30 uur

  Deel 2 regiosessies. Keuze uit: sessie Europa, Noord-Amerika & Canada, Azië

 • 15:45 – 16:30 uur

  Alternatieve sessie: Marketing & mindset

 • 15:46 – 16:30 uur

  Alternatieve sessie: Informatiesessie met experts (1-op-1-gesprekken)

 • 16:30 – 18:00 uur

  Netwerkborrel

Deelname en kosten

Meld u nu aan voor de Internationale Themadag proteïne. Uiterste aanmelddatum is 29 mei.Deelname is gratis. De voertaal is Nederlands.

Na registratie krijgt u toegang tot het online platform. Log in om informatie over de Internationale Themadagen Proteïne te vinden en het programma te bekijken. Binnen het platform kunt u zich ook aanmelden voor de sessies.  

Meer weten? 

Heeft u nog vragen over de Internationale Themadag Proteïne? Neem dan contact op met onderstaande contactpersonen. 

Voor inhoudelijke vragen: Diana Bossman, Strategisch Adviseur Business Development, RVO, 
E: diana [dot] bossman [at] rvo [dot] nltarget="_blank"

Voor organisatorische vragen: Joyce van Elck, Business Development Liaison Events, RVO, 
E: joyce [dot] vanelck [at] rvo [dot] nltarget="_blank"

Voor logistieke vragen: Xavier Lindner, Evenementen, RVO, 
E: xavier [dot] lindner [at] rvo [dot] nltarget="_blank"

Startdatum
Einddatum
Locatie

Omnia
Gebouw 105
Hoge Steeg 2
6708 PH Wageningen
NL