Agenda

International Trade Track Duitsland 2024

Wil jij de Duitse markt op of je omzet in Duitsland vergroten? Doe dan mee met de International Trade Track Duitsland. Tijdens de International Trade Track ga je met een kleine groep medeondernemers en experts aan de slag met de doelen en ambities van jouw onderneming in Duitsland. In drie bijeenkomsten maak je werk van jouw Duitsland strategie en actieplan. De trade track volg je samen met andere deelnemers en Duitsland-experts.

Wat levert het op?

  • Alle informatie die je nodig hebt om de Duitse markt te betreden
  • Onder begeleiding en samen met mede-ondernemers ga je aan de slag met de doelen van jouw onderneming en creëer je een persoonlijk actie- en stappenplan
  • Een op maat gemaakte marktscan (zakenpartnerscan) 
  • Contact met Duitsland-experts
  • Gezamenlijke inspiratiereis naar Duisburg

Programma 

De bijeenkomsten vinden standaard plaats op vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur bij Kennispoort Regio Zwolle of bij een deelnemend bedrijf

Vrijdag 22 maart 2024 bijeenkomst 1: Kennismaking en introductie Duitse markt

Gastspreker: Amélie Speckenbach, NBSO Frankfurt  

Vrijdag 19 april 2024 bijeenkomst 2: Ontwikkelen van een persoonlijk stappenplan

Gastspreker: Nicki Welchering, Alpmann Fröhlich 

Vrijdag 17 mei 2024 bijeenkomst 3: Ondersteuningsmogelijkheden en actieplan

Gastsprekers: Christa Pieffers, Enterprise Europe Network en Judith Lansbergen-Lievaart, RVO landenexpert Duitsland

*Mogelijkheid: deelname aan tweedaagse inspiratiereis Duitsland | eind mei/juni

Over International Trade Track

De track is interessant voor ondernemers die willen starten met internationaal zakendoen in Duitsland. Maar ook internationaal actieve ondernemers die nieuwe inzichten willen in Duitsland zijn welkom. Interessante sprekers met kennis over de Duitse markt geven presentaties tijdens de bijeenkomsten en gezamenlijk optrekken met andere ondernemers is onderdeel van het traject. Naast deze sessies is er ruimte voor individuele begeleiding vanuit Kennispoort.

Aanmelden

Meld je hier aan voor de International Trade Track Duitsland. Deelname aan de track is kosteloos. Let op: er zijn maximaal zes plaatsen beschikbaar. Na aanmelding nemen wij contact met je op om te kijken of je binnen het traject past. Daarna volgt een definitieve bevestiging van je deelname.

Samenwerking

De International Trade Track 2024 wordt georganiseerd door Kennispoort Regio Zwolle vanuit het GO4EXPORT programma, met speciale dank aan de gastsprekers van het traject: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Nederland Business Support Office (NBSO), Alpmann Fröhlich, Enterprise Europe Network (E.E.N). 

Startdatum
Einddatum
Locatie

Kennispoort Regio Zwolle of bij een deelnemend bedrijf