Agenda

Inspiratiereis naar Nordrhein-Westfalen

Nordrhein-Westfalen: grootste Nederlandse handelspartner

Nordrhein-Westfalen is één van de zestien Duitse deelstaten en grenst aan de provincies Overijssel, Gelderland en Limburg. Met 17,9 miljoen inwoners in de deelstaat maakt dat 22% van de gehele Duitse populatie. De deelstaat staat bekend om het Ruhrgebied in het westen, dat één van de grootste industriële gebieden is van Europa. Van alle deelstaten handelt Nederland het meeste met Nordrhein-Westfalen. Genoeg redenen om met ondernemers uit Regio Zwolle de banden aan te halen met de deelstaat Nordrhein-Westfalen.

Programma

Wat kun je verwachten van de inspiratiereis?

Donderdag 12 oktober 2023

  • 07.30 uur: Vertrek vanuit Zwolle
  • 11.00 uur: Aankomst Warsteiner Brouwerij
  • 11.15 uur: Presentatie Warsteiner
  • 13.00 uur: Brouwerij rondleiding
  • 15.00 uur: Borrel
  • 16.30 uur: Verplaatsen naar hotel in Bielefeld
  • 19.00 uur: Gezamenlijk diner

Vrijdag 13 oktober 2023

  • 09.30 uur: Presentatie over zakendoen met Duitsland door NBSO
  • 10.30 uur: Bedrijfsbezoek aan Hörmann in Steinhagen
  • 12.30 uur: Terug naar Zwolle

Warsteiner

Op donderdag 12 oktober 2023 zijn wij te gast bij deze internationale bierbrouwer. Warsteiner wordt al sinds 1753 gebrouwen in het plaatsje Warstein in het Sauerland, Nordrhein-Westfalen. De brouwerij is nog onafhankelijk en al sinds negen generaties in privébezit van de familie Cramer. In 1986 deed Warsteiner, op kleine schaal, zijn intrede in de Nederlandse horeca. Vandaag de dag valt het merk niet meer weg te denken uit het huidige bierlandschap. Warsteiner maakt niet alleen een uitstekende pils, maar ook een smaakvolle alcoholvrije variant. Inmiddels is Warsteiner actief in vijftig landen wereldwijd.

Hörmann

De Hörmann-groep is Europa’s toonaangevende aanbieder van deuren, garagedeuren en inrithekken. Meer dan twintig miljoen deuren werden sinds de oprichting in 1935 geproduceerd en over de hele wereld geleverd. In veertig gespecialiseerde fabrieken in Europa, Noord-Amerika en Azië ontwikkelen en produceren meer dan 6.000 medewerkers hoogwaardige garagedeuren, deuren, kozijnen en aandrijvingen voor toepassing in particulier en commercieel gebruikt onroerend goed. De derde en vierde generatie, de kleinzoon en achterkleinzonen van de bedrijfsoprichter August Hörmann, leiden de Hörmann-groep.

Aanmelden en kosten

Meld je hier aan om deel te nemen aan de inspiratiereis. Je kunt je aanmelden tot en met zaterdag 23 september 2023. Voor deze reis zijn maximaal dertig plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan. Deelname aan deze inspiratiereis is kosteloos en inclusief hotelovernachting. Wel brengen wij bij afmeldingen minder dan veertien dagen voorafgaand aan de reiskosten t.w.v. €300,- in rekening.

Startdatum
Einddatum
Locatie

Nordrhein-Westfalen