Agenda

Holland Paviljoen PLMA in Chicago

De Amerikaanse markt der voedingsmiddelen is groot en de economie sterk. Dat biedt perspectief voor ondernemers met een goed product. Op initiatief van een aantal bedrijven zal er daarom op 17-19 november 2019 voor het eerst een Holland Paviljoen op de PLMA in Chicago zijn.

Kansen voor Nederlandse ondernemers

De cultuur en het koopgedrag in de VS rondom gezond voedsel verschilt van die in Nederland. Naast groenten en fruit beschouwen de Amerikanen bijvoorbeeld ook zuivel als ‘vers’. Verse voeding is een van de grootste groeimarkten in het land. 33% van de inwoners geeft aan soms moeite te hebben met het betalen van hun wekelijkse boodschappen, en anders dan in Europa groeit de foodservice enorm. Mensen doen daarnaast steeds vaker boodschappen bij meerdere winkels.

Dit alles biedt kansen aan ondernemers, bijvoorbeeld op het gebied van:

  • Foodservice, foodcomponenten en K&K
  • Lagere inkomens, jonge doelgroepen en groeiende ‘hispanic’ bevolking
  • Online producten en recepten, e-commerce
  • Onze expertise in Europa op het gebied van private label producten en productontwikkeling
  • Fragmenteren in plaats van segmenteren: een meer gepersonaliseerd product voor een smallere doelgroep
  • Ondernemen aan de Westkust
  • Gebruik van claims rondom natuurlijk en gezond voedsel op je productverpakking

Informatieve kennisbijeenkomst

Om onze meerwaarde voor de Amerikaanse voedingsindustrie in kaart te brengen bezoeken we voor het eerst de PLMA in Chicago, met een eigen Holland Paviljoen. In nauw overleg met de deelnemers worden er een aantal extra activiteiten georganiseerd, zoals een ontvangst op het Nederlandse Consulaat, matchmaking en bezoeken aan interessante bedrijven en organisaties. In juni is er een informatieve kennismakingsbijeenkomst, waarbij een programma voor deze missie zal worden voorgelegd. Om onze bijdrage aan de PLMA in Chicago tot een succes te maken hopen we dat er minstens 15 bedrijven mee zullen gaan. 

Missievoucher

Belangrijke ondersteuning aan het Nederlandse mkb bij hun internationale activiteiten wordt geleverd door de RVO. Zo kent de RVO diverse subsidieregelingen voor internationaal ondernemerschap, waaronder ook missievouchers. Bedrijven die mee gaan naar de PLMA in Chicago kunnen gebruik maken van een missievoucher.

Aanmelden en meer informatie

Heb je interesse om als exposant of als bezoeker mee te gaan naar de PLMA in Chicago op 17-19 november a.s.? Of wil je nog wat meer informatie en meld je je aan voor de informatiebijeenkomst in juni? Neem dan contact op met Jacqueline Lanting via j [dot] lanting [at] n40 [dot] nl of 06 - 38 06 23 95

Startdatum
Einddatum
Locatie

Chicago