Agenda

Handelsmissie Verenigd Koninkrijk: AI voor duurzaamheid

Hierbij nodigen we u namens de NL AI Coalitie en Nederlandse Ambassade in het Verenigd Koninkrijk (VK) uit voor de AI-track van de handelsmissie naar het Verenigd Koninkrijk op 18 en 19 oktober 2022. De missie bestaat uit twee tracks - Duurzame Mobiliteit en AI Voor Duurzaamheid- en wordt geleid door de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Liesje Schreinemacher.

VK wereldwijd koploper AI
Het VK is wereldwijd koploper op het gebied van AI en staat in Europa op nummer 1 en wereldwijd op nummer 3 als het gaat om ontwikkeling en toepassing van digitale technologieën. Zo zijn er in het VK toonaangevende onderzoeksinstituten zoals Oxford, Cambridge en UCL, belangrijke investeerders en sterk innoverende AI-accelerator programma's. Londen wordt, met meer dan 1.500 AI-bedrijven, ook wel de “AI-hoofdstad van Europa” genoemd.

AI voor duurzaamheid
Als NL AIC stimuleren we ontwikkeling van nieuwe AI- oplossingen ten behoeve van uitdagingen in de energiesector en rondom duurzaamheid om daarmee de Nederlandse economie te stimuleren. Hiertoe brengen we expertise in AI en in de relevante sectoren bij elkaar en werken we samen om dit soort uitdagingen gezamenlijk aan te pakken. Het internationaal uitwisselen van kennis en bedrijvigheid hierover is essentieel. Daarom organiseren de Nederlandse Ambassade in het Verenigd Koninkrijk een handelsmissie naar het VK met dit specifieke onderwerp.

Kennisuitwisseling
Zowel Nederland als het VK streven ernaar om in 2050 CO2-neutraal te zijn. Daar is een grote verandering voor nodig in het Nederlandse én Britse energiesysteem. Digitale technologieën, zoals AI, gaan daar een belangrijke rol in spelen.

Wat kan deze missie u opleveren?
Tijdens deze missie krijgt u volop de gelegenheid om kennis te maken met de lokale markt, het voeren van discussies met Britse eindgebruikers en solution providers over uitdagingen en kansen rond AI voor de energietransitie, groenere industrie en duurzame AI. Ook kunt u deelnemen aan individuele matchmaking sessies en netwerkevenementen om in contact te komen met potentiële zakenpartners, klanten en/of opdrachtgevers.

Doelgroep
Wij nodigen graag zowel aanbieders van AI-oplossingen uit als bedrijven die met behulp van AI-energie willen besparen of hun supply chain willen verduurzamen. Meld u via deze link aan voor de handelsmissie en bekijk hier het voorlopige Engelstalige programma.

Wees er snel bij
Hoe sneller u zich aanmeldt, hoe meer kans dat u van een plek verzekerd bent (de uiterlijke deadline is 1 september). Deelname kost € 475 per organisatie. Er mogen maximaal 2 deelnemers mee per organisatie. Iedere deelnemer meldt zich apart aan. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Voor lokaal vervoer wordt gezorgd. Voor vragen over de inhoud van het AI-programma kunt u terecht bij Marloes Pomp - marloes [dot] pomp [at] nlaic [dot] com.

Startdatum
Einddatum
Locatie

Verenigd Koninkrijk (VK)