Agenda

Handelsmissie Duurzame Bouw en Energiesystemen naar Denemarken en Zweden 13 - 17 juni 2022

Over de handelsmissie

Biedt uw MKB bedrijf of scale-up een energie-gerelateerde technologie aan op het gebied van duurzaam bouwen en/of renoveren? Past het betreden van de Zweedse en/of Deense markt binnen uw bedrijfsstrategie? Meld u dan nu aan voor deze handelsmissie! 

Zowel Zweden als Denemarken hebben grote ambities als het gaat om het realiseren van energiebesparende bouw en renovaties in de komende decennia. Zo heeft Kopenhagen zich tot doel gesteld in 2025 de eerste CO2-neutrale hoofdstad ter wereld zijn, en in een periode van 10 jaar de 2 miljoen ton carbon footprint van de stad volledig te elimineren. De Zweedse constructiesector heeft als doel om voor 2030 50% minder emissies uit te stoten. De gestelde doelen vereisen een aanzienlijke investering in schone technologieën. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven, zoals ook te lezen is in dit recente marktrapport over Sustainable Building Opportunities in Sweden and Denmark. 

De afgelopen anderhalf jaar is gebleken dat er in zowel Denemarken als Zweden veel interesse is in samenwerking met Nederlandse technologieaanbieders. In deze periode hebben verschillende (online) events plaatsgevonden waar Nederlandse bedrijven in contact zijn gebracht met een breed scala aan projecten, potentiële partners en klanten in beide landen.

Met de fysieke missie van 13 tot en met 16 juni 2022 krijgen Nederlandse bedrijven de kans om verder te bouwen op de relaties die zijn ontstaan in de regio’s Kopenhagen, Malmö/Lund en Helsingborg. Ook bedrijven die niet eerder betrokken waren zijn van harte welkom om zich aan te melden voor deze handelsmissie.

Waarom is deze missie waardevol voor mij?

 • Breng een bezoek aan maar liefst vier steden waar veel kansen liggen op het gebied van zowel nieuwbouw als renovatie: Kopenhagen, Malmö, Lund en Helsingborg.
 • Kom in contact met nieuwe potentiële partners en klanten, en/of ontmoet uw eerder opgedane contacten ter plekke.
 • Verkrijg inzicht in concrete projecten op de Zweedse en Deense markt en hoe uw bedrijf kansen op deze projecten kan benutten.
 • Mogelijkheid om met de Nederlandse overheid via consortiavorming en publiek-private samenwerking markttoegang te verkrijgen.
 • Mogelijkheid tot één-op-één matchmaking voor de Deense óf Zweedse markt door een lokale matchmaker.

Meld mij aan!

Om er verzekerd van te zijn dat alle deelnemers hun doelen behalen tijdens deze missie zullen we de registratie zorgvuldig behandelen.  Binnen 10 werkdagen bevestigen uw deelname.  Er is ruimte voor max 15 deelnemers, vol=vol.

Concept Programma*

* Het onderstaande programma is een voorbeeld van hoe het uiteindelijke programma er uit kan komen de zien. Het programma is nog in ontwikkeling, mogelijk wijzigen of komen er nieuwe programma onderdelen bij, of verschuiven programmaonderdelen.

maandag 13 juni 2022
 
dinsdag 14 juni 2022
 
woensdag 15 juni 2022
 
donderdag 16 juni 2022
 
 • Reis naar Helsingborg
 • Welcome door City of Helsingborg & H22
 • Bezoek aan Oceanhamnen
 • Netwerk lunch met de lokaal bedrijfsleven
 • Middag: Netwerk event
 • Ronde tafel sessies met de lokaal bedrijfsleven
 • Einde programma
vrijdag 17 juni 2022
 
 • Matchmaking meetings
 • Einde programma
 
 

Optioneel: Individuele matchmaking (meerprijs ex btw € 500,-)

Indien u gebruik maakt van individuele matchmaking zullen er 2 à 3 afspraken voor u worden gepland. Deze zullen zo veel mogelijk rondom onderstaand programma plaatsvinden. Overige afspraken zullen in overleg op een ander moment fysiek of digitaal gepland worden.

Meld mij aan!

Om er verzekerd van te zijn dat alle deelnemers hun doelen behalen tijdens deze missie zullen we de registratie zorgvuldig behandelen.  Binnen 10 werkdagen bevestigen uw deelname.  Er is ruimte voor max 15 deelnemers, vol=vol.

 

Praktische zaken & kosten

Uiteraard nemen we bij de organisatie en uitvoering van deze missie alle geldende regels en beperkingen rondom Covid-19 van de Nederlandse, Deense en Zweedse overheid en onze Deense en Zweedse hosts in acht.

Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Wij raden u aan hotels en vluchten te boeken met een optie tot annuleren. InnovationQuarter en overige organiserende partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele annuleringskosten.

De kosten voor het collectieve deel van de missie bedragen 500 euro (ex. BTW) per bedrijf (1 deelnemer per bedrijf). Indien u van individuele matchmaking voor de Deense markt gebruik wilt maken betaalt u 500 euro (ex. BTW) extra voor deze service.

 

Vragen?

Ms Anne de Vries

Senior Projectmanager Internationalisering

anne [dot] devries [at] innovationquarter [dot] nl

+31 6 22546065

 

Deze reis wordt mogelijk gemaakt door:

This mission is part of a long-term effort by the Dutch Embassy in Stockholm, FME, InnovationQuarter, the Regional Business Development Team for the Baltics and Nordics, the Netherlands Enterprise Agency (RVO) and ROM Utrecht Region to support Dutch companies in the sustainable building and energy systems sector with their market expansion to the Scandinavian market. 

Startdatum
Einddatum
Locatie

Denemarken en Zweden