Agenda

Op zoek naar Duitse handelspartners

Aanmelden 

Handelsdelegatie naar OWL

Ga op 7 en 8 november mee met Oost NL / GO4EXPORT naar Ostwestfalen-Lippe (OWL), waar we dé toeleveranciersbeurs voor de machinebouw (FMB Zulieferermesse) met 500 standhouders bezoeken, ondernemers uit de regio OWL ontmoeten en inspirerende bedrijfsbezoeken afleggen aan o.a. Hora en Miele. Geef u snel op en ga mee naar Nachbarland OWL. Een innovatieve regio ‘um die Ecke’ met meer dan 700 machinebouwers, die gezamenlijk 21 miljard euro omzetten, hét Spitzencluster in Duitsland voor Industrie 4.0 / digitale transitie en een van de sterkste productieregio’s van Europa.   

Aanmelden  

De handelsreis richt zich in sterke mate op matchmaking. Voor deelnemende bedrijven is er op de FMB Zulieferermesse o.a. een ruimte gereserveerd voor het voeren van besprekingen. Het tweedaagse programma biedt ruimte voor marktverkenning, contacten met OWL ondernemingen en verdieping van kennis over kansen voor Nederlandse ondernemingen in OWL. Dit doen we aan de hand van interessante lezingen, discussies en persoonlijke introducties en het kennisnemen van innovatieve oplossingen op gebied van digitale transformatie voor de maakindustrie.”

FMB - Dé leveranciersshow voor de machinebouw

FMB Zulieferermesse brengt fabrikanten, ontwerpers en inkopers doelgericht samen en presenteert het hele spectrum van de toeleveringsindustrie voor de machine- en installatiebouw, inclusief de bijbehorende diensten, waaronder marktleiders op het gebied van aandrijftechniek, besturingstechniek en montage- en behandelingstechniek. Een laagdrempelige en overzichtelijke beurs met 500 exposanten voor kennis, oplossingen en contacten.

OWL - Een innovatieve regio ‘um die Ecke’

Ostwestfalen-Lippe (OWL) is een aantrekkelijke regio voor Oost-Nederlandse bedrijven om hun activiteiten op de Duitse markt op te starten of uit te breiden. Deze  high tech en innovatieve regio kenmerkt zich door de vele initiatieven op het gebied van Smart Industry/Industrie 4.0 en een zeer omvangrijk bedrijvenbestand in de maakindustrie. Een kansrijke regio voor (high tech) bedrijven die actief zijn in de digitalisering , de innovatieve maakindustrie. De regio OWL en Oost-Nederland onderhouden goede contacten met de intentie om elkaar te versterken. “Die östlichen Niederlande sind für uns ein interessanter Partner” zei Günther Korder, Geschäftsführer van it’s OWL onlangs nog in Welt am Sontag.

Voorlopig programma

Dag 1 - 07/11/2019

07.45 uur Verzamelen in Hengelo (locatie nader te benoemen)

08.00 uur Vertrek vanuit Hengelo naar Bad Salzuflen

10.30 uur Aankomst in Bad Salzuflen, FMB beurscentrum

10.40 uur Ontvangst door vertegenwoordiger Kreis Lippe

10.50 uur Ontvangst door vertegenwoordiger van de NRW.BANK

11.00 uur Welkom en introductie van de beurs

11.10 uur Eerste rondleiding door beurs/bezoek aan stands

13.00 uur Gezamenlijke lunch in ‘onze’ seminarzaal

13.30 uur Voordracht van Prof. Dr. Wilfried Jungkind TH OWL

14.00 uur Aansluitende discussie en matchmaking

15.00 uur Tweede rondleiding over de beurs/bezoek aan stands

16.00 uur Individueel beursbezoek

17.00 uur Vertrek richting Hotel Bärenstein in Horn-Bad Meinberg/Holzhausen (www.hotel-baerenstein.de)

18.00 uur Bezichtiging privébrouwerij Strate in Detmold (www.brauerei-strate.de).

Afsluiting en terugreis naar het hotel.

Dag 2 - 08/11/2019

09.00 uur Vertrek bij Hotel Bärenstein

09.00-12.00 uur Bedrijfsbezoeken

> Hora Regelarmaturen

www.hora.de/en/home-news/

> Strothmann Machines & Handling GmbH

www.strothmann.com/en.html

12.00-13.00 uur Lunch

13.30-15.30 uur Bedrijfsbezoek

> Miele & Cie KL (rondleiding en presentatie digitalisering)

15.30-16.00 uur Terugreis

Kosten & Organisatie

Oost NL organiseert deze handelsreis in samenwerking met GO4EXPORT-partners. Het programma is samengesteld met onze partners van de Wirtschaftsförderung Kreiss Lippe en het Spitzennetwerkcluster voor technisch intelligente systemen it’s OWL. GO4EXPORT is een programma gericht op stimulering van internationale handel o.a. Duitsland. De handelsreis staat open voor bedrijven uit heel Nederland met focus op Overijssel en Gelderland. De kosten verbonden aan deze tweedaagse reis bedragen € 250 ex. BTW (inclusief hotel en vervoer).

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer weten over de reis, of wilt u zich opgeven om mee te gaan met de handelsdelegatie? Neem dan contact op met Hans Brouwers (HTSM Liason Duitsland, Oost NL, hans [dot] brouwers [at] oostnl [dot] nl, +31 6 57 31 36 04). Of vul het aanmeldformulier in op onze website: www.go4export.nl/owl

Aanmelden

Startdatum
Einddatum
Locatie

Ostwestfalen-Lippe (OWL)