Agenda

GO4EXPORT Webinar: SUPERmarkt Duitsland - Hoe kom je in het schap?

Kennis van de Duitse markt is van belang bij de ontwikkeling en export van levensmiddelen naar Duitsland. Op donderdag 16 september gaan we bij dit webinar in op het retail- en foodservice landschap in Duitsland.

De food-omzet in Duitse supermarktketens bedraagt bijna 200 miljard euro. De vijf grootste ketens hebben een marktaandeel van 75%. De totale omzet in de Duitse foodservice bedraagt meer dan 73 miljard euro. Na retail is de foodservice het grootste afzetkanaal voor levensmiddelen in Duitsland. De structuur van deze markt is echter ondoorzichtig en versnipperd.

Experts uit Nederland en Duitsland staan u live te woord en informeren en inspireren u graag met praktische informatie over de Duitse Retail- en Foodservicemarkt en consumententrends. NL-D Foodexperts vertellen u de ins en outs van zakendoen in de Duitse foodbranche. Hoe start je? Hoe vergroot je afzetkansen? U krijgt een persoonlijke kijk achter de coulissen van de Duitse retail & Foodservice. U kunt direct reageren en uw vragen stellen. Presentaties worden na afloop toegestuurd.

Sprekers & Programma

  • Overview Duits retail- en foodservice landschap

Drs Jochem Wolthuis, Agrofoodmakelaar Duitsland namens GO4EXPORT/ Oost NL

Lukas Neuss, co-founder

  • Go2market – Nieuwe producten testen in nieuwe supermarkt in Keulen

Jörg Taubitz – directeur go2market Duitsland

  •  Edeka – over inkoop op nationaal, regionaal en filiaalniveau

Joachim Stracke, Fruit Retail Consulting

  •  Programma Sales bij de buren – support van een handelsagent

Marcel Baanders, Handelsagent Duitsland

Aanmelden

U kunt kosteloos deelnemen aan het webinar. Aanmelden dan via het aanmeldformulier op onze site.

Organisatie

Dit online webinar is een initiatief Agrofoodmakelaar Duitsland namens Oost-Nederland, Jochem Wolthuis, onderdeel van het GO4EXPORT-programma van Oost NL.

GO4EXPORT is een exportprogramma voor Gelderse en Overijsselse ondernemers gefinancierd door provincie Gelderland en Overijssel en  uitgevoerd door Oost NL in nauwe samenwerking met de volgende regionale partners: Evofenedex, Foodvalley, Health Valley, Hogeschool Saxion, HAN University of Applied Sciences, Kamer van Koophandel, Kennispoort Regio Zwolle, Kiemt, Metaalunie, MKB Deventer, Novel-T, RCT Gelderland, Verenigde Maakindustrie Oost, VNO-NCW Midden, World Trade Center Arnhem en Nijmegen en World Trade Center Twente.

Startdatum
Einddatum
Locatie

Online