FMB

Maak kennis met Duitse partners

Aanmelden 

GO4EXPORT naar FMB - Zuliefermesse Machinenbau in Duitsland

Heeft u een aantrekkelijke propositie voor Duitsland en wilt u aan (nieuwe) successen bouwen? Bezoek dan met Oost NL en GO4EXPORT-partners, Koninklijke Metaalunie, Verenigde Maakindustrie Oost (VMO) en Easyfairs de Zuliefermesse Machinebau Bad Salzuflen op 10 en 11 november 2021 en ontmoet nieuwe waardevolle contacten.

Zuliefermesse Machinebau Bad Salzuflen is de grootste toeleveranciersbeurs voor de maak/hightech industrie en een uitdagend ‘speelveld’ om nieuwe partners en opdrachtgevers te vinden, aan nieuwe relaties te bouwen in de achtertuin van Oost-Nederland. Bij deze beurs zijn alle key-players Miele, Claas, Phoenix en nog vele wereldspelers en ‘hidden champions.’ aanwezig.

Na onze succesvolle reis met ondernemers in 2019 naar de Zuliefermesse Machinebau Bad Salzuflen nodigen we ondernemers uit de maak/hightech industrie graag uit voor een bezoek aan de Zuliefermesse Machinebau Bad Salzuflen 2021. Het programma is samengesteld in samenwerking met onze partners NRW. Bank en Wirtschaft Kreiss Lippe en is m.n. gericht op het faciliteren van contacten tussen de bedrijven die aanwezig zijn op de beurs en de bezoekers.

De innovatieve hightech regio OWL, bekend om zijn vele toonaangevende bedrijven in de machinebouw en maakindustrie zoekt nieuwe partners/, - opdrachtgevers. Meer dan ooit is samenwerking met nabije, betrouwbare en innovatieve partners-  en dat zijn we in Oost-Nederland – in beeld om de toeleveranciersketen minder kwetsbaar te maken en om sneller, flexibeler te produceren.

Voorlopig programma

Dag 1 - 10 november

 • 07.00 uur : vertrek met bus naar FMB Messe.
 • 10:00 uur aankomst beurs & eerste kennismaking beursvloer.
 • 11.30 uur: ontvangst Kreiss Lippe / Dir. FMB en presentaties gericht op zaken doen tussen Nederlandse en Duitse maakindustrie-bedrijven:
Cultuurverschillen zakelijke transacties Duitsland en Nederland. Met bijdrage van ondernemers o.a. ESPS
Prof. Dr. Jungkind (Technische Hogeschool OWL) en Dr. M. Reuber (IWT) over digitalisering in de industrie o.a. in OWL regio -
Benno Weissner, NRW Europe Zenith over Circulaire Economie
 • 13.00 uur: lunch
 • 13.30 uur: middagprogramma met o.a. vrij beursbezoek en afspraken gemaakt via matchmaking platform FMB Messe.
 • 17.00 uur: terug naar hotel.
 • 19.00 uur: avondprogramma: “locker und lekker” - bij de Strate Brauerei in Detmold

Dag 2

 • 09.00 uur: start ochtendprogramma met bedrijfsbezoeken georganiseerd door Wirtschaftsföderung Kreiss Lippe.
 • 10.00 uur: bezoek aan Smart Factory OWL  in Lemgo

 • 12.30 uur: lunch.
 • 13.30 uur: reis naar en bezoek aan Phoenix
Phoenix is wereldwijd marktleider en innovator op het gebied van elektrificatie, koppeling en automatisering op weg naar een slimme wereld.
 • 15.30/16.00 uur: vertrek naar huis

Matchmaking

Tijdens de beurs is er voldoende tijd om zelf contacten te leggen met andere bedrijven, staan interessante sprekers/ paneldiscussies op het programma en hebben deelnemers ook tijd voor onderlinge contacten. Om meer uit de beurs te halen biedt FMB een matchmaking tool aan. Zo kunt u op voorhand al mogelijke handelspartners selecteren en ontmoeten.

Algemene informatie

Om ondernemers uit de maakindustrie in Oost-Nederland te helpen uit de coronacrisis te komen en een steviger fundament te bouwen voor 2022.Volgende jaren bieden we dit programma aan voor slechts € 195 exclusief BTW. Voor deelnemers hebben we een uitgebreid programma samengesteld incl. vrij entree beurs, vervoer, overnachting, lunches en diner, bedrijfsbezoeken, kosteloze deelname aan B2B-matchmaking en beschikbare ontmoetingsplekken voor afspraken. Eigen vervoer is optioneel.

We houden de Covid-19 ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en passen het beursbezoek indien nodig hierop aan.

Meer weten of aanmelden?

Meer weten? Neem contact op met Hans Brouwers HTSM makelaar Duitsland 

hans [dot] brouwers [at] oostnl [dot] nl+31 (0)6 57 313 604

Aanmelden kan via deze link.

Startdatum
Einddatum
Locatie

Zuliefermesse Machinebau Bad Salzuflen