India

Bezoek Trade and Investment commissioner Hyderabad, India

Is uw bedrijf werkzaam in de sectoren Aquacultuur, Farmaceutica, Agricultuur of Cyber security en zoekt u mogelijkheden om de Indiase markt te betreden?  Op 12 & 13 november organiseert Oost NL in samenwerking met het RVO 1 op 1 gesprekken met Dhr. Ajay Odathekal, Trade and Investment Commissioner Hyderabad, India. Aanmelden kan via mail of telefonisch, contactinformatie is onderaan deze pagina te vinden. 

Aanmelden  

India heeft een van de snelst groeiende economieën ter wereld. Door de grootte van het land is het niet gek dat de markt sterk varieert in de 29 verschillende staten.  Het land heeft dringend behoefte aan hervormingen en nieuwe technologieën voor meer efficiëntie en een hogere productiviteit. Dit biedt kansen aan Nederlandse ondernemers. Deze kansen liggen vooral op het gebied van materialen, technologieën en het overdragen van kennis.

Agrosector

17% van de wereldbevolking woont in India. In de komende jaren zal de Indiase bevolking en vooral de stedelijke middenklasse verder toenemen. Dat vergroot de vraag naar processed food, ook al heeft de Indiase consument van nature een voorkeur voor “vers”. Daar liggen kansen voor Nederlandse ondernemers, niet alleen in de voedselverwerkende industrie (machinebouw) maar ook in de export van zaden voor groenten, pootaardappelen en de export van kennis; zowel via het beroepsonderwijs (Centres of Excellence) als via wetenschappelijke samenwerking.

Aquacultuur

De FAO (Food and Agriculture organisaton of the United Nations) schat dat tegen 2030 de aquacultuur verantwoordelijk zal zijn voor bijna twee derde van de Indiase visproductie. De snelle groei brengt ook uitdagingen met zich mee. In de loop der jaren zijn de kweekpraktijken aanzienlijk geïntensiveerd en met de mogelijkheid om een hoge productiviteit te bereiken, is de situatie van de verschillende kweekpraktijken veranderd. In de brakwatersector ontstonden er problemen met afval, de omschakeling van landbouwgrond, verzilting, aantasting van bodem en milieu door het uitgebreide gebruik van drugs en chemicaliën, vernietiging van mangroven, enzovoort. Nederland, met zijn grote expertise in duurzame aquacultuur, kan zijn inzichten en technische kennis aanbieden aan de Indiase aquacultuursector.

Farmaceutica

Indiase bedrijven tonen zich steeds meer bereid om hun voordeel te halen uit het Nederlandse Life Science innovatie ecosysteem. Er zijn een toenemend aantal partnerschappen tussen Nederlandse kennisinstellingen en mkb-bedrijven die deel uitmaken van het meest dynamische onderdeel van onze Life Science sector. De sector kan profiteren van de samenwerking met vermogende Indiase bedrijven die hun innovation pipeline willen verbeteren.

Indiase farmaceutische bedrijven zoals Piramal en Dr Reddy’s hebben interesse getoond om samen te werken op het gebied van kanker- en diabetesbestrijding. Daarnaast hebben vaccinfabrikanten zoals het Serum Institute, Bharat Biotech, Biological-e, Bharat Immunologicals en Gennova interesse getoond om samen te werken op het gebied van infectieziekten en vaccins. De meeste bedrijven hebben interesse om te worden benaderd wanneer de basisimplementatie is vastgesteld. Sommige bedrijven hebben zich bereid getoond tijdens een eerder stadium aan boord te komen.

Digitale veiligheid

Volgens de National Association of Software and Services Companies (NASSCOM) is India een van de meest kwetsbare landen ter wereld als het gaat om cyberaanvallen. Volgens schattingen van NASSCOM zouden de toenemende incidenten van cyberaanvallen en inspanningen op het gebied van gegevensbescherming wereldwijd 35 miljard dollar aan inkomsten opleveren en tegen 2025 werkgelegenheid bieden aan ongeveer een miljoen professionals in India. Nederlandse bedrijven behoren wereldwijd tot de meest geavanceerde bedrijven op het gebied van cybersecurity. De technologische superioriteit van Nederlandse cybersecurity bedrijven levert hen een voorsprong op bij het betreden van de Indiase markt. India is met zijn enorme potentieel de juiste bestemming voor Nederlandse cybersecurity bedrijven.

Om uw kansen in de Indiase markt te vergroten komt Dhr. Odathekal de Trade and Investment Commissioner van het Netherlands Business Support Office uit Hyderabad, India naar Nederland.  Op 12 en 13 november kunt u in 1-op-1 sessies met al uw vragen terecht bij Dhr. Odathekal. Daarnaast zal Dhr. Odathekal ingaan op de kansen die de Indiase markt biedt en hoe hij u kan helpen om op deze kansen in te springen.

Aanmelden

Meer weten of, een afspraak maken voor een 1-op-1-sessie? Neem dan contact op met:

Stan Peters: stan [dot] peters [at] oostnl [dot] nl - +31 6 12676 114                            
Shanti Pahladingsi:
shanti [dot] pahladsingh [at] rvo [dot] nl - +31 6 27654698

Startdatum
Einddatum
Locatie

Laan van Malkenschoten 40, Apeldoorn