Afbeelding

Afrika Agri Forum 2024

Op donderdag 6 juni is het Afrika Agri Forum in Bunnik, op locatie Fort bij Vechten. LNV-raden, ondernemers, kennisinstellingen en andere partijen spreken dan met elkaar om agrokansen te verkennen in de opkomende markten van het Afrikaanse continent.

Tijdens het forum geven wij veel aandacht aan de nieuwe strategie van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Op het programma staan sessies over:

  • meer waarde toevoegen aan (export)ketens;
  • de juiste technologie voor klimaatslimme landbouw;
  • van kennis naar nieuwe (circulaire) agri-business.

Wij sluiten het forum af met een netwerkevenement en een informatiemarkt. Ook LNV-raden van andere continenten zijn daarbij om u te woord te staan.

Voor wie?

Het forum is voor bedrijven die op het Afrikaanse continent willen ondernemen, of die zich daar willen vestigen. Ook ervaren exporteurs kunnen tijdens het forum hun kansen onderzoeken op de verschillende Afrikaanse markten.

Wij organiseren dit forum ook voor kennisinstellingen en ngo's die actief zijn in Afrika, of die daar actief willen worden.

Waarom deelnemen?

  • U ontdekt kansen in Afrikaanse landen voor landbouw en voor sectoren daar omheen.
  • U komt te weten welke hulp LNV-raden van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid bieden bij entree op een buitenlandse markt.
  • De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft u persoonlijk advies voor subsidies, financiering, marktrapporten of proefprojecten.
  • Ook leggen wij u uit wat Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) betekent voor uw onderneming.
  • U heeft de perfecte mogelijkheid om te netwerken.

Ondernemen met impact in opkomende markten in Afrika

De Nederlandse overheid start in 14 landen een gecombineerde aanpak om handel, investeringen en ontwikkeling te bevorderen. Dat zorgt voor diverse agrokansen in Afrikaanse landen. Kijk in het overzicht van de combitracks of er ook agrokansen zijn voor u.

LNV Attaché Netwerk Evenement

Aansluitend op dit Afrika Agri Forum vindt het LNV Attaché Netwerk Evenement plaats. Deze is op dezelfde locatie. U kunt aan beide evenementen gratis deelnemen.

Bent u internationaal actief op het gebied van landbouw, natuur of voedsel? Helpt u om ons voedselsysteem of de natuur duurzaam te verbeteren? Of zet u zich in om biodiversiteit te versterken? Dan kunt u tijdens het Netwerk Evenement persoonlijk en informeel spreken met LNV-raden en LNV-attachés (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit).

Voor meer informatie over het voorlopig programma, de organisatie en om aan te melden, verwijzen wij u naar de eventwebsite: Afrika Agri Forum 2024 (rvo.nl)

Startdatum
Einddatum
Locatie

Fort bij Vechten
Achterdijk 12
3981 HB Bunnik
NL