Diensten

Zakendoen met China

Voor ondernemers uit Oost-Nederland liggen er ontzettend grote mogelijkheden in China. De economische ontwikkelingen in China gaan namelijk razendsnel en daardoor zie je een aantal behoeftes ontstaan. Het welvaartsniveau stijgt, de consumenten hebben meer te besteden en dus is er vraag naar westerse agrifood-producten. Zo ontstaat er nu een echte koffiecultuur, worden er westerse restaurants geopend en is er een toenemende interesse in producten, zoals Nederlandse kaas. Verder zijn delen van China erg op zoek naar oplossingen voor water- en milieuproblematiek en duurzame stedelijke ontwikkeling. Hiervoor is veel kennis en kunde nodig en dat heeft Nederland in huis. Nederlandse kennis en expertise staan in China goed aangeschreven. GO4EXPORT ondersteunt ondernemers in Overijssel en Gelderland bij de export naar China.

Overijssel en China

De provincie Overijssel heeft al vele jaren een goede relatie met de provincie Liaoning in Noord-Oost China. De afgelopen jaren zijn er over en weer diverse activiteiten georganiseerd rond samenwerking en handel van het Overijssels bedrijfsleven met deze warme connecties in China. Om de warme relatie met Liaoning voor het Overijsselse mkb nog beter te ontsluiten is er, naast de jaarlijkse handelsreis voor MKB-ondernemers, een China Office Overijssel geopend.

Gelderland en China

De provincie Gelderland heeft al ruim 10 jaar een hechte band met de provincie Hubei en de gemeente Arnhem bijna 20 jaar met zusterstad Wuhan. Deze contacten worden ingezet ten dienste van deelnemende bedrijven aan handelsmissies naar China. Deelname biedt een goede gelegenheid om uw netwerk in China op te bouwen of uit te breiden vanuit deze bestaande banden.

China Business Week

Elk jaar vindt de China Business Week plaats, hét evenement voor startende en ervaren exporteurs die willen investeren in succes op de Chinese markt. Deelnemers kunnen zich tijdens deze week volop verdiepen in de Chinese markt, door middel van inhoudelijke presentaties en praktische tips van ervaringsdeskundigen en rondetafelgesprekken over actuele thema’s. Tijdens de China Business Week zijn ook Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigers uit China aanwezig waarmee in een-op-eengesprek kon worden ingegaan op het zakendoen in ‘hun’ regio of sectorspecialisatie. Daarnaast is er volop gelegenheid om het zakelijke netwerk uit te breiden.