Diensten

E-commerce voucher

Nb: Het is niet langer mogelijk om een quickscan aan te vragen.

Met een internationale E-commerce voucher van de provincie Overijssel versterkt u uw online activiteiten in het buitenland. Per 1 november 2018 zijn er nog negen vouchers beschikbaar voor ondernemers. Vanaf 1 januari 2019 zijn hier nog hier nog 20 vouchers bij gekomen.

Quickscan ter waarde van € 850

Online ondernemen is een effectief middel om te groeien. E-commerce is een aanvullend en schaalbaar distributiekanaal voor zowel bestaande bedrijven als start-ups. Dit geldt niet alleen voor zakendoen in Nederland, maar zeker ook voor zakendoen met het buitenland. Om zakendoen met het buitenland via online kanalen te stimuleren is de E-commerce voucher ontwikkeld. Met deze voucher maakt een gespecialiseerd en internationaal ervaren bureau een quickscan rond e-commercekansen bij ondernemen met het buitenland. De scan analyseert uw huidige prestaties op het gebied van e-commerce, de interne en externe randvoorwaarden om succesvol te worden en de online vraag in bepaalde focuslanden. Voor deze quickscan kunt u een voucher inzetten ter waarde van € 850 (hierbij is geen eigen bijdrage vereist).

Aanvullende voucher van € 2.000 voor het vervolg op de quickscan

Na de scan kunt u met de aanbevelingen uit de scan aan de slag, samen met bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Dit vervolgtraject wordt door een provinciale bijdrage voor de helft vergoed tot een maximum van € 2.000. Om te stimuleren dat u ook daadwerkelijk deelneemt aan het vervolgtraject is er wel een payback regeling ingesteld. Dit betekent dat u de kosten van de scan (= € 850) volledig dient te vergoeden als u alleen kiest voor de scan en niet voor de vervolgstappen.Bedrijven uit Overijssel met vijf of meer medewerkers die exporteren, of willen gaan exporteren, mogen een quickscan aanvragen. Voor de quickscans geldt: op is op.

De quickscan wordt vier internationaal opererende en gespecialiseerde bureaus uitgevoerd. U kunt zelf kiezen welk bureau het beste aansluit bij uw bedrijf.

Gaat u met de adviezen uit de quickscan aan de slag dan volgt een bijdrage vanuit de provincie van 50% tot een maximum van € 2.000. Wanneer u niets doet met de aanbeveling geldt er een pay-back vergoeding van de scan van € 850. Als uit de scan blijkt dat e-commerce niet voor u geschikt is of enorme investeringen vergt, dan kan in overleg worden besloten dat de pay-back optie vervalt. Wanneer u wel met de aanbevelingen aan de slag gaat vervalt de pay-back vergoeding.

  • Exxtra ontwerpt en ontwikkelt meertalige (internationale) websites en webshops en helpt klanten met de implementatie van hun online marketingstrategie. Exxtra heeft twee dochterondernemingen die gespecialiseerd zijn in zoekmachinemarketing en storytelling. Exxtra heeft ervaring in de meeste Europese landen en is gevestigd in Enschede. Lees meer over Exxtra.
  • Ionmoon doet online marktonderzoek, zet digitale strategieën en internationale internetcampagnes op, voert digitale analyse en A/B split testen uit en ontwerpt en verzorgt de technische realisatie van internationale websites en webshops. Ionmoon heeft ervaring in de meeste Europese landen en de Verenigde Staten en is gevestigd in Deventer. Lees meer over Ionmoon
  • Tothem beheert communities rond specifieke thema’s, producten, oplossingen of doelgroepen. Tothem maakt verhalen (video, audio, tekst) die mensen aanspreken, organiseren onderscheidende events die aanslaan, verzorgen PR en distributie van verhalen richting een doelgroep en ontwikkelen gebruiksvriendelijke software. Tothmen is gevestigd in Zwolle en Berlijn. Lees meer over Tothem
  • Seeders is een internet marketingbureau en verzorgt de online marketing voor bedrijven operationeel in retail, wholesale, maakindustrie en non-profit. Sterk in zoekmachineoptimalisatie, Adwords, social advertising en verkoop op externe sales platforms. Seeders heeft ervaring in Europa, het Midden-Oosten, Gemenebest van Onafhankelijke landen (ex-Sovjetstaten), VS en China en is gevestigd in Zwolle. Lees meer over Seeders