Bedrijfsprofielen

Susskind

Susskind

Arjan Glimmerveen heeft jarenlang modecollecties ontworpen voor internationale merken. In 2010 is hij begonnen als ondernemer met zijn eigen modemerk SussKind. Het ontwerpen, laten produceren en distribueren van de modecollectie SussKind geschiedt vanuit het hoofdkantoor in Deventer. Bijzonder is dat SussKind een echt familiebedrijf is waar naast Arjan ook zijn vrouw, zoon en dochter in de zaak werken. SussKind heeft een eigen ‘Flagstore’ in Gorssel.

Producten

Arjan is trots op de snelle groei die bereikt is met het eigen merk. Oorspronkelijk was het bedrijfsidee collecties te ontwerpen en dit onder private label van de klant te verkopen. “De eerste opdrachtgever kon geen goede naam verzinnen en toen hebben wij SussKind bedacht. Dit sloeg aan en zijn we deze naam gaan hanteren”, vertelt Arjan lachend. De doorbraak kwam direct na de start van het bedrijf. Op een Duitse beurs presenteerde SussKind een nieuw product: de T-shirt-blouse. Het is een T-shirt met verschillende soorten blousekragen. Het werd de hit van de beurs met concrete orders van 80 nieuwe klanten.

Export Ambitie

SussKind verwacht in het buitenland nog verder te kunnen groeien. Zuid-Duitsland is momenteel nog een blinde vlek, gesprekken lopen met een agent die deze markt gaat benaderen. Ook is SussKind in gesprek met potentiële agenten voor de Belgische markt.

Exportlanden

Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Oostenrijk, Polen, Spanje, Tsjechië en Zwitserland, Canada en Kazachstan.

Klassieke en casual modecollectie
De modecollectie richt zich op de vrouw van 40-plus. De stijl is klassiek en casual. Het kleurgebruik is basic en daardoor altijd te combineren. De focus ligt op de juiste pasvorm, hoog draagcomfort en kwaliteit. Per collectie zijn er 120 artikelen in veertig verschillende stijlen. Productie vindt plaats in Portugal. SussKind levert aan 700 zelfstandige modewinkels in Nederland en in 13 andere landen. Van de omzet komt 40% uit het buitenland.