Bedrijfsprofielen

Rosa Maseda

Rosa Maseda
Tassen in vele vormen. Eenvoud. Leer in bruin, grijs en zwart tinten. Handgemaakt, ontwikkelt vanuit een creatief brein. Een tas, een object, passend bij elke kledingstijl. Dit zijn een paar van de kenmerken die je gelijk opvallen als je de winkel van Rosa Maseda binnenstapt in de Spijkerboorsteeg in Deventer.

Een ontwerper, creatief, zakelijk, een met haar producten. In 2009 is Rosa gestart met het tassenlabel ’ROSA MASEDA’. Ze heeft van meet af aan alles geïnvesteerd in haar bedrijf. De ontwikkeling, de financiering van kleine producties elders in Europa, marketing campagnes en natuurlijk de vele beursbezoeken in Nederland, Duitsland en Italië.

Sinds 2012 is Rosa gevestigd aan de Spijkerboorsteeg in Deventer, waar ze een atelier annex winkel heeft ingericht. Alle tassen in de winkel zijn door Maseda ontworpen. De tassen worden getest op bruikbaarheid en doorontwikkeld. Gedurende het interview, stappen verschillende vrouwen de winkel binnen. Soms even nadenkend over de prijs, maar uiteindelijk gaan ze met een prachtige tas de winkel uit!

Producten & Diensten

Leer in natuurlijke tinten. Rundleer dat wordt betrokken van Nederlandse leerlooierijen. Maseda: “Zo ben ik verzekerd van duurzame productie en preparatie van een hoogwaardige leerkwaliteit”. Door de investeringen zijn de relaties met de leerlooierijen uitgebouwd, hierdoor kan Maseda ook profiteren van bijzondere huiden in kleine oplage.

Export Ambitie

De creativiteit en de zakelijkheid van Maseda zijn in goede balans met elkaar.
De tassen zijn minimalistisch. Op beurzen wordt Maseda vaak bezocht door verschillende grote spelers in het tassensegment. De tas valt op! Rosa is klaar voor een volgende stap om haar bedrijf te laten groeien. Plannen voor uitbreiding om verkooppunten in te richten in Engeland, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk liggen klaar. De investering is nu een debacle. Rosa beraadt zich nu in welke vorm ze dat gaat gieten. Door de crises hebben banken een andere houding aangenomen als het gaat om het verlenen van een krediet aan ondernemers. Juist als blijkt dat de ondernemer op eigen kracht is gegroeid, wordt het er niet makkelijker op om een krediet te verkrijgen. Crowdfunding is een van de richtingen die ze overweegt om te kunnen exporteren en te groeien, naast het online aanbieden van drie specifieke tassen. Wie weet brengt het exportnetwerk haar op een nieuw spoor!

Exportlanden

Duitsland, Engeland, Oostenrijk en Zwitserland