Bedrijfsprofielen

Promotiebeker

Promotiebeker

In 2011 richtte Maarten van Polen zijn bedrijf Promotiebeker op. Hij zag een gat in de markt voor het bedrukken van kartonnen en plastic bekers. Nu wordt er veelvuldig er gebruik gemaakt van standaard bekers die geleverd worden met het logo van de leverancier van de koffie. Zou het niet beter zijn om je eigen logo dan wel je eigen huisstijl op je koffiebekers te laten drukken zodat je die kan inzetten voor allerlei promotionele doeleinden? Promotiebeker realiseert dit en biedt bedrukte bekers aan vanaf 50 stuks in diverse maatvoeringen.

Variatie Op jaarbasis levert Promotiebeker zo’n 10 miljoen bekers aan haar klanten. Deze bekers variëren in soort en omvang. Het gaat om kartonnen of plastic koffiebekers met en zonder afsluitbare deksel in verschillende maatvoeringen. Ook levert Promotiebeker, in verschillende formaten, plastic bekers voor bier, fris en wijn. Maarten: “In de zomer zijn er veel festivals. Dat is voor ons een drukke periode waarin wij veel bedrukte bekers met namen en logo’s van sponsoren of leveranciers maken”.
Behoefte aan recycling De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor circulair ondernemen. Voor haar klanten zamelt Promotiebeker gebruikte koffiebekers in middels de BekerVriend: ”Wij zorgen ervoor dat deze niet op de afvalberg terechtkomen. Via onze gespecialiseerde partners worden deze gerecycled. Onze retourservice speelt in op een groeiende behoefte, steeds meer van onze klanten maken hier tevreden gebruik van”.

Export Ambitie

De export is ontstaan via Nederlandse klanten. Deze werken vaak internationaal, zo zijn de eerste bekers van Promotiebeker indirect naar het buitenland gegaan. De laatste jaren weten steeds meer partijen uit omliggende landen Promotiebeker te vinden. Deze export smaakt naar meer. Via onlineverkoop kan de export verder groeien. Naast drinkbekers is Promotiebeker nu ook betrokken bij de bedrukking van de kartonnen bekers voor snacks en snackfruit. Ook hier liggen volop kansen voor verdere groei van het bedrijf.

Exportlanden

België, Duitsland, Frankrijk