Bedrijfsprofielen

Interactive Blueprints

Interactive Blueprints

18 november 2011 hebben Michiel Otterloo, Jan Willems en Rutger-Jan Loenen de handen ineen geslagen en hun bedrijf Interactive Blueprints opgericht. Dit bedrijf ontwikkelt softwareproducten met als doel om organisaties en de mensen daarin te helpen slimmer, eenvoudiger en plezieriger te werken. Dit is goed gelukt: na vijf jaar telt het bedrijf 17 medewerkers en heeft het verkoopkantoren geopend in Londen (Verenigd Koninkrijk) en Göttingen (Duitsland).

Producten & Diensten

Interactive Blueprints kent een drietal producten. Het eerste product FlexWhere is ontwikkeld als handige tool voor organisaties die het nieuwe werken geadopteerd hebben. Met de tool kunnen medewerkers via hun mobiel en andere devices eenvoudig een vrije werkplek- of vergaderruimte vinden. Ook kunnen zij collega’s eenvoudig vinden in het gebouw. Het product geeft inzicht in bezettingsgraden wat het facilitairmanagement helpt om ruimtes duurzaam in te zetten.
Met dit product is Interactive Blueprints marktleider in de Benelux. Zo werken b.v. alle ambtenaren van de gemeente Rotterdam met dit systeem. In Nederland is het nieuwe werken redelijk ingevoerd, het buitenland begint hier ook stappen in te zetten. De bedoeling is om met FlexWhere ook in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk te gaan verkopen.

Export Ambitie

Interactive Blueprints groeit snel. Door verdere focus op het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en op termijn Scandinavië en Polen zal de omzet verder groeien. Ook werkt Interactive Blueprints continue aan productverbetering en lancering van nieuwe producten.

Exportlanden

België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk

Bouwwereld

De producten ED Controls en QR Controls zijn ontwikkeld voor de bouwsector. Loenen: “Michiel en ik hebben daar onze roots liggen”. Wij hebben ervaren dat de communicatie op de bouwplaats tussen de uitvoerders en de vele onderaannemers simpeler en doelmatiger kan. Daarvoor hebben wij ED Controls ontwikkeld. Door middel van de app kan de uitvoerder eenvoudig een instructie of een bouwfout (ticket genoemd) vastleggen doormiddel van een markering op een tekening. Hij voegt daar de foto bij en voert het mailadres van de onderaannemer in. De onderaannemer ontvangt via het systeem vervolgens het ticket, voert het werk uit, en meldt het ticket af voor gereed zodra hij klaar is. De uitvoerder ontvangt de melding dat het werk is uitgevoerd, kan het werk controleren en bij akkoord het ticket archiveren.”

In totaal staat de teller nu op ruim 13.000 bouwprojecten, zijn er 35.000 gebruikers in het systeem en zijn er bijna 3.000.000 tickets aangemaakt. Het derde product is QR Controls. Loenen licht dit toe: “Er is regelgeving op komst voor de bouwwereld waardoor het steeds belangrijker wordt te sturen op kwaliteitsborging en risicomanagement. Het systeem biedt een volledige geautomatiseerde ondersteuning van de kwaliteitsborging in projecten. Wij geloven in de kansen die risico-gestuurd werken biedt. Dat maakt het succes van QR Controls.”