Bedrijfsprofielen

CentSweets

CentSweets
Begin 2017 startte Carolien Honshorst haar eigen bedrijf CentSweets. Carolien heeft haar hele leven gewerkt in de suikerwaren. Haar laatste functie was marketingmanager bij Senzora. Toen dit bedrijf de suikerwerkendivisie verkocht aan Fortuin werd het idee voor haar eigen bedrijf geboren. Carolien: “Ik kon bij de wasmiddelendivisie van Senzora blijven maar dat product is mij te steriel, mijn hart ligt bij de suikerwaren”.

Producten & diensten

Toen bleek dat Fortuin geen belangstelling had voor de afvullijn waarop Senzora een veelvoud van verschillende blikjes verpakte, werd haar idee geboren. Na de nodige contacten met Fortuin en twee bestaande relaties (die buiten de EU exporteren) ontstond er een win-win situatie voor alle partijen. Fortuin kan de mints in bulk maken. De relaties houden Carolien als contactpersoon. Zij kent de bedrijven en de markten die zij bedienen goed. Senzora heeft de verpakkingslijn kunnen verkopen en deze is geplaatst bij KonnecteD / Sallcon waar het afvulteam nu intern werkt. En Carolien, die kan haar hart ophalen in de suikerwerken.
De eerste opdracht was voor een van haar bestaande relaties die de Duty Free zones van de luchthavens belevert: 40.000 blikjes met daarop een in kleur gestanste afbeelding van het iconische hotel Burj Al Arab in Dubai. CentSweets verzorgde de vulling, het verpakken, coderen en verzenden, inclusief de benodigde exportdocumenten. Vervolgopdrachten kwamen daarna voor blikken met het logo van Nieuw-Zeeland en voor Argentinië met een afbeelding van de beroemde Argentijnse Iguazu watervallen.

Export Ambitie

Buitenlandse partijen bestellen graag Made in Holland. Carolien: “We werken met voedsel en vertrouwen is daarbij zeer belangrijk. Onze hoge standaard geeft dat vertrouwen”. CentSweets verwacht verdere groei in het buitenland. Zo is ze vertegenwoordigd op de Tax Free World Association (TFWA) in Cannes met het Travel Mints concept.

Exportlanden

Dubai, Argentinië en Nieuw-Zeeland.

Maatwerk in blik
Naast export werkt CentSweets ook aan de binnenlandse omzet. In het premiumsegment zoekt Carolien klanten die op zoek zijn naar merkversterking. Blik straalt kwaliteit uit en is duurzaam.

Centsweets kan vanaf 2.000 stuks custommade blikken leveren met elke gewenste opdruk. Vanzelfsprekend kan de inhoud bestaan uit fris-smakende snoepsoorten maar als een relatie een andere inhoud wil, is dit ook mogelijk.