Bedrijfsprofielen

Bordex Packaging

Bordex Packaging

Al meer dan 40 jaar is Bordex een toonaangevende, innovatiegedreven marketing- en salesorganisatie op het gebied van foodverpakkingen. Alle producten worden zelf bedacht en ontworpen met maximale aandacht voor gebruiksgemak, snelle en goedkope productie en duurzaamheid. De productie wordt uitbesteed bij partners dicht in de buurt van de klanten.

Producten & Diensten

Directeur Bert Hengeveld: “We leveren aan grote foodproducenten in West-Europa. Dit varieert van plastic bekers voor grootschalige evenementen, bekers voor snoeptomaten, bakjes voor salades en maaltijden tot vleesbakjes voor de supermarkten. Dit wordt veelal in grote aantallen (per volle vrachtwagen) geleverd.

Een bijzonder product van Bordex is het leveren van de bedrukte sealfolie voor het verpakken van vliegtuigmaaltijden: “Dit specialisme beheersen we zeer goed. Ik durf gerust te stellen dat we hierin uniek zijn in de wereld. Dit is ook de reden waarom we op jaarbasis ruim 50 miljoen maaltijdverpakkingen aan 15 luchtvaartmaatschappijen leveren”.

Exportambitie

De toekomst ziet er door innovaties goed uit. Het streven is binnen een paar jaar in Europa een dekkend dealernetwerk te hebben. Op korte termijn breidt Bordex uit in Noord-Europa.

Exportlanden

België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen, Cyprus, Abu Dhabi, Qatar, Canada, Suriname.

Ecofit
Onder de naam Ecofit heeft Bordex een nieuwe gepatenteerde productiewijze gelanceerd die plastic bakjes sneller en lichter kan produceren. Het product wordt daardoor goedkoper en retailketens voldoen met dit product ook aan het collectief afgesproken streven de hoeveelheid verpakkingen met 30% te verminderen. Zo woog een menubakje van een grote Nederlandse retailer voorheen 41 gram en door Ecofit is dat nu 28 gram. Tel uit je winst als de jaarproductie ervan 15 miljoen stuks is. De belangstelling vanuit de markt voor Ecofit is dan ook enorm. In 2016 werd gestart met 2 Ecofitmachines en ruim een jaar later draaien er 11 van deze machines.

Recycling PET-bekers
In 2017 is gestart met een proef om bij grote concerten plastic bekers te gaan inzamelen en weer geschikt te maken voor hergebruik. Bij een Belgisch popconcert werd gestart met een pilot waarbij bezoekers 1 consumptiemunt konden verdienen bij inlevering van 20 lege bekers. Dit is succesvol verlopen. Hengeveld: “De bezoekers waren blij, het festival had geen afval meer en onze producent heeft een goedkope grondstof verkregen. Op jaarbasis zetten wij 100 miljoen bekers af, we kunnen hier veel milieuwinst behalen”.