Bedrijfsprofielen

Blacksheep Reporters

Black Sheep Reporters

Black Sheep Reporters (BSR) Agency, een internationaal fotopersbureau, is zes jaar geleden opgericht. In totaal werken negen personen bij BSR verdeeld over de vestigingen in Deventer en Haarlem. Aan BSR zijn wereldwijd 40 fotografen verbonden en 31 partners in evenzoveel landen.

Producten & Diensten

Het hart van bedrijf is het online verhandelen van met name persfoto’s en video’s in de categorieën Entertainment, Nieuws en Features. BSR maakt naast de eigen fotografen gebruik van freelance fotografen. De klanten van BSR zijn mediabedrijven, waaronder omroepen, productiemaatschappijen, dagbladen en bladenuitgevers in binnen- en buitenland. De meeste verkopen (90%) vinden online plaats. Het overige deel komt uit diverse opdrachten. BSR heeft een eigen fotodatabase waarin ruim 58 miljoen foto’s zijn opgeslagen. Per dag komen daar 55.000 foto’s en 700 video’s bij. Op jaarbasis wordt er in Nederland 2 miljoen keer gedownload uit het BSR systeem.

Exportambitie

BSR ontwikkelt momenteel een nieuw product. Foto’s en video’s worden interactief gemaakt. Straks kunnen bezoekers binnen digitale uitingen producten in de foto’s en video’s aanklikken. Je klikt bijvoorbeeld op een bepaald kledingstuk, zonnebril of sieraad en je wordt direct doorgeleid naar de webshop waar het product aangeboden wordt. Serieuze onderhandelingen zijn momenteel gaande met het Engelse DailyMail voor lancering begin 2017.

Exportlanden

België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden, Australië, Brazilië, Japan, Rusland, Turkije en de Verenigde Staten.

Het komt af en toe voor dat een unieke foto binnen een dag wereldwijd en cross mediaal viraal gaat. De eerste keer was niet lang na de oprichting van BSR. Fotomodel Naomi Campbell raakte gewond bij een overval en kwam nog in het verband via de achterdeur uit een ziekenhuis. BSR had de enige foto! Deze ging viraal over nagenoeg alle TV stations, websites en dagbladen in ruim 30 landen. Het gaf de start van het bedrijf een enorme boost. Recentelijk is BSR verkozen tot exclusieve fotopartner van de MTV World Music Awards. Het Deventer bedrijf zal de internationale pers aansturen in aanloop naar en gedurende het gehele evenement.