Bedrijfsprofielen

Bicycle Industry Group-BIG Bicycles

Bicycle Industry Group-BIG Bicycles
Jan Hafkamp en Alma de Weerd hebben een prachtig bedrijf opgebouwd in Deventer, waar zij fietsen ontwerpen, produceren en verkopen. Hollandia en Rivel zijn de fietsmerken voor de consument waarbij Rivel alleen via de vakhandel leverbaar is.

In Nederland worden jaarlijks één miljoen fietsen verkocht. 600.000 via de detailhandel en 400.000 via het branchevreemde kanaal. De trend om online fietsen te bestellen neemt toe. Funest voor de detailhandel, omdat zij hun marges en daarmee omzet zien slinken? Misschien, er zijn evenzoveel nieuwe kansen.
Een merk positioneren in de markt is tevens zorgen voor een uitgebalanceerde marketingstrategie. Hafkamp: “We hebben gekozen voor een multibranding en een multichannel strategie. Op deze wijze zijn we goed instaat onze topmerken Hollandia en Rivel op de markt te brengen én daarnaast andere merken ook in private label aan te bieden. Tevens kunnen we hiermee de detaillisten een goede marge aanbieden."

Producten & Diensten

Rivel
Rivel, opgericht in 1948, is het merk dat BIG in 2014 heeft overgenomen. Het ondernemerschap van Jan Hafkamp en Alma de Weerd heeft geleid tot de introductie van nieuwe Rivel series. De e-bikes springen eruit met een bijna geruisloze motor, een krachtige accu en in het design. Prijstechnisch een prachtige fiets. In de ANWB fietstesten (2017) scoren de Rivel e-bikes hoog met gemiddeld een 7.7. Daar is BIG blij mee.

Hollandia fietsland
Denkend aan Holland is een exportproduct: de fiets. Goede kwaliteit en betrouwbaarheid. Met Hollandia is BIG een grote speler op de internationale fietsmarkt. Hollandia wordt wereldwijd geëxporteerd door distributeurs in diverse landen.

Export Ambitie

Fietsen uit Deventer!
In 2017 is de blikfiets ontwikkeld. Een samenwerking om duurzaam te produceren tussen Ardagh, BIG en AH supermarkten, waar 1.000 fietsen zijn verloot.

Het mobiliteitsvraagstuk speelt een grote rol. Drukke wegen en files zullen meer mensen aanzetten om van een e-bike gebruik te gaan maken. Ook de jeugd zal de overstap maken naar een e-bike en dat levert nieuwe innovaties op. Fietsen uit Deventer! Die wil je hebben.

Exportlanden

België, Duitsland, Engeland vanuit Deventer

Distributeurs in: Duitsland, Frankrijk, Finland, Italië, Oostenrijk en Spanje.
Argentinië, Australië, Brazilië, Chili, Mexico en de Verenigde Staten.