Bedrijfsprofielen

Beekman

Beekman B.V.
Beekman B.V. is dé specialist in onderdelen, aansluitmaterialen en accessoires voor huishoudelijke apparaten. Als totaalleverancier leveren zij onderdelen en accessoires van merken als Miele, Bosch, Siemens, Electrolux, Whirlpool, Samsung, Indesit, LG, Philips en meer. Daarnaast is Beekman franchisegever van de winkelketens PartsNL en Europart en het shop-in-shop concept Easyfiks.

Producten & Diensten

In het hypermoderne magazijn in Apeldoorn liggen ruim 16.000 producten op voorraad en via directe toegang tot magazijnen van de fabrikanten zijn nog eens ruim 10 miljoen artikelen leverbaar. De klantenkring bestaat uit onderdelenshops, elektrovakzaken, ketens & formules, computerwinkels, monteurs, keukenwinkels en telecomwinkels. Bij familiebedrijf Beekman (tweede generatie) werken ca. 80 medewerkers.

Wat Beekman onderscheidt van zijn concurrenten, is de focus op IT. Zo beschikt Beekman in het eigentijdse magazijn over 41 robots die de orderpicking doen voor de ruim 2.500 klanten die Beekman in heel Europa heeft. Zij kunnen 24/7 gemakkelijk online onderdelen en accessoires bestellen. Orders die voor 22.00 uur geplaatst zijn, worden dezelfde dag nog verstuurd (ook op zondag).

Export Ambitie

De afgelopen twee jaar heeft Beekman geïnvesteerd in uitbreiding en modernisering van het magazijn. Het bedrijf is daardoor klaar voor verdere groei. Algemeen directeur Jos Beekman: “We zitten op zo’n 1.000 orders per dag, onze robots kennen een maximumcapaciteit van 20.000 dagelijkse orders. We kunnen dus even vooruit”. Het doel voor de komende vijf jaar is een sterke groei. De focus ligt daarbij op Europa. Nu komen daar ongeveer 100 bestellingen per dag vandaan. De ambitie is er om dit aantal flink te verhogen.

Een ander doel is het unieke logistieke systeem in te gaan zetten voor derden. Alle voordelen van het systeem zoals: snelheid, capaciteit, compactheid en hoge leveringsbetrouwbaarheid komen dan ook voor andere bedrijven binnen handbereik. Dit kunnen zowel B2B en B2C bedrijven zijn.

Exportlanden

België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Griekenland, Bulgarije, Hongarije, Polen, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Tsjechië, Estland, Litouwen, Letland, Finland, Zweden.