Bedrijfsprofielen

55Concept

55Concept

55concept.nl is een bedrijf in vintage & design meubelen. Wouter Kroezen vertelt vanuit zijn smaakvolle ingerichte huiskamer over 55concept.nl, over zijn netwerk, over de designers en over altijd op zoek zijn naar nieuwe items.

Een goed ondernemersplan, marktonderzoek en plannen heeft geleid tot een vliegende start van het bedrijf 55concept.nl. Wouter neemt zijn jarenlange ervaring binnen Ikea en een uitstekend oog en oor voor de klantvraag mee als start 55concept.nl eind 2016. Wouter: “Van een multinational naar een zp-bestaan is wel even wat anders.” Die goede voorbereiding leidt wel tot prominente plaatsen op verschillende websites.

Producten & Diensten

Met Wouters’ kennis van design, flexibiliteit en altijd op zoek naar nieuwe stukken, kan hij aan de klantvragen tegemoet komen. Zijn huiskamer wordt wekelijks gestyled met nieuw materiaal. Een bewuste keuze, waardoor kopers - op afspraak - de meubelen kunnen proberen.

Export Ambitie

Verwondering over export
Vintage & design meubelen zijn hot. Misschien is dit inherent aan het feit dat de economie aantrekt. De Nederlandse markt is naar verhouding klein en 55concept.nl ziet haar omzet groeien doordat de meubels vooral in het buitenland worden afgenomen. Binnen een half jaar exporteert het bedrijf ruim 75% van haar omzet naar consumenten in grote Europese steden.
Een logistiek proces dat voor nieuwe uitdagingen zorgt. Wouter lachend: “Ik zag mezelf de meubels in Nederland bezorgen, prachtige klantcontacten en blije gezichten. Binnen een halfjaar waren het vrachtauto’s die de meubels ophaalden en bezorgden bij de klanten verspreid over Europa, of voor transport per vrachtvliegtuig.”
De plannen voor de komende jaren zijn veel belovend. 55concept.nl start eind 2018 vanaf een nieuwe locatie in Wilp, zodat vele vintage & design concepten kunnen worden getoond. Daar hebben ze ongelooflijk veel zin in!

Exportlanden

Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Griekenland, Oostenrijk, Rusland, Turkije, Zuid-Korea