Bedrijfsprofielen

123Machineverhuur

Al ruim 20 jaar is 123Machineverhuur actief met het verhuren van bouwmachines in de breedste zin van het woord. Raalte is één van de twaalf vestigingen van de Inter-Rent groep in Noord- en Oost Nederland waar 123machineverhuur een onderdeel van is. 

De vestiging in Raalte bestaat al tien jaar. Bedrijfsleider Dick van Munster en zijn team van vijf personen zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt voor de particuliere en professionele klant. Dick: “We zijn een relatief kleine speler in de verhuurmarkt. Het is onze overtuiging dat je een dikke plus moet leveren om rendement te kunnen maken. Voor ons is die plus heel veel service bieden, onder andere via ons ontzorg-concept. Ik noem als voorbeeld het monteren, verplaatsen en demonteren van bouwliften. Ontzorgen is voor ons bouwplaatsen volledig inrichten; hekken, ketens en verlichting monteren en machines op het terrein plaatsen. Zodat de klant direct aan de slag kan. Hebben we een bepaalde machine niet, dan zorgen we ervoor dat de machine snel van één van onze nevenvestigingen bij de klant komt.”

De klanten hebben hun bouwprojecten door heel Nederland, dit maakt dat het materieel naar veel verschillende plekken vervoerd moet worden. Ook huren bouwbedrijven uit Polen en Duitsland materieel bij 123machineverhuur. Dit voorkomt onnodig en duur transport vanuit het buitenland.

Een trend in de bouwwereld is dat veel bouwbedrijven machines die ze amper gebruiken, hebben afgestoten en kiezen voor huren. Bij sommige klanten wordt zelfs alles ingehuurd.

Een aparte tak is 123Evenementenverhuur. Al het materiaal wat nodig is voor een (buiten)evenement zoals stroomvoorziening, verlichting, verwarming, toiletten of toiletwagens, dranghekken, open hekken, gezeilde hekken, toegangspoorten en hoogwerkers: het is allemaal leverbaar.

Toekomst

De vestiging in Raalte is de laatste jaren flink gegroeid. Men verwacht dit groeitempo vol te houden. Landelijk is de keten ook aan het groeien. De dekking in Noord en Oost Nederland is goed. Het streven is uit te groeien naar een landelijke dekking. De eerste stappen daarvoor zijn in het zuiden reeds gezet.

Exportlanden

Duitsland, Polen.