Nieuwsbronnen met actualiteiten

Duurzaam groente en fruit
Het Sustainable Agriculture Initiative Platform (SAI Platform) heeft de QS Standaard voor Groente en Fruit QS GAP met de status goud gewaardeerd. Global GAP QS werd gecontroleerd volgend het Farm Sustainability Assessment van SAI en voldoet in samenhang met de wetgeving in Duitsland op hoog niveau aan deze benchmarking criteria op gebied van duurzaamheid.

Link: https://www.q-s.de/pressemeldungen/qs-gold-status-qs-gap-standard-sai.html

 


Markt voor biologische producten groeit
De Duitse Minister van Landbouw Julia Klöckner heeft laten weten, dat de omzet van biologisch voedsel in 2017 verder is gegroeid. Meer dan tien miljard euro besteedden Duitse consumenten hieraan. Duitsland is na de VS de grootste afzetmarkt voor biologische producten. De biologische landbouw in Duitsland groeit niet zo snel als de afzetmarkt: Dit biedt kansen voor Nederlandse producenten.

https://www.bmel.de/SharedDocs/Pressemitteilungen/2018/161-Oekolandbau.html

 


Duitse levensmiddelenindustrie met recordomzet in 2017
In 2017 bereikte de Duitse levensmiddelenindustrie een omzet van 179,6 miljard euro en zette daarmee een nieuw record in de boeken. Vergeleken met het jaar daarvoor was het vijf procent meer. De Duitse brancheorganisatie voor de levensmiddelenindustrie BVE heeft deze cijfers bij de presentatie van haar jaarbericht bekend gemaakt.

Meer informatie:
https://www.bve-online.de/presse/infothek/publikationen-jahresbericht/jahresbericht-2018 

 


Duitse machines voor voedselbereiding en verpakkingen zijn veelgevraagd
De productie van machines voor voedselbereiding en verpakkingen nam in 2017 met bijna vijf procent toe. Ook de vooruitzichten voor dit jaar zijn positief. De productiewaarde bedroeg meer dan 14 miljard euro. Dat is een topresultaat laat de verantwoordelijke bracheorganisatie, VDMA Fachverband Nachrungsmittel- und Verpakkingsmachinen, weten. Bijna de helft van de productiewaarde, 6,6 miljard euro, wordt gegenereerd door de productie van verpakkingsmachines.

Meer informatie:
https://nuv.vdma.org/viewer/-/v2article/render/26280092