Nieuws over transitie naar nieuwe eiwitbronnen

Microalgen als vleesvervanger
Wetenschappers van de Universiteit in Göttingen hebben onderzocht, of Spirulina microalgen als vleesvervanger in voedingsmiddelen kunnen verwerkt. Deze algen zijn nog veel rijker aan eiwitten dan bijvoorbeeld sojabonen.

Lees er meer over: https://www.food-monitor.de/2018/09/mikroalgen-in-lebensmitteln-spirulina-als-eiweisslieferant/

 


De Duitse Bondsregering heeft haar koers in de eiwitplantenstrategie vastgelegd. Dit beleid is leidend voor de ontwikkeling in Duitsland. Naast de Bondsregering zijn ook de deelstaten verantwoordelijk voor de uitvoering van het landbouwbeleid. Verder zijn er brancheorganisaties, die we hier kort introduceren. De huidige Bondsregering heeft zich voorgenomen de eiwitplantenstrategie te versterken en heeft hiervoor in 2017 meer geld ter beschikking gesteld. Voor de periode 2014- 2020 staat nu een budget van 27 miljoen euro ter beschikking.

Link naar officiële site van Duits Ministerie van Landbouw en Voeding (BMEL):
https://www.bmel.de/DE/Landwirtschaft/Pflanzenbau/Ackerbau/_Texte/Eiweisspflanzenstrategie.html

 


Het informatiecentrum voor de landbouw. Dit is een internetportaal met actueel nieuws. Onder Nachrichten kunnen in het drop down menu rubrieken worden uitgekozen, waaronder “Pflanze”. Er verschijnen dan berichten met betrekking tot tuin- en akkerbouw.

www.proplanta.de

 


Nieuws voor de landbouw. Ook dit is een internetportaal. Het heeft verschillende rubrieken, daaronder ook “Pflanze”, waaronder berichten met betrekking tot tuin- en akkerbouw te vinden zijn.

www.agrarheute.de