Als onderdeel van het programma New energy made in Arnhem en het regio-initiatief Hotspot Energy Arnhem is een nieuw project van start gegaan om het new energy cluster in onze regio te versterken. Zie voor meer informatie de website www.energyscaleup.com. Arnhem trekt hierin samen op met mede-initiatiefnemer KIC-InnoEnergy en partners Deloitte, OOSTNL en de Rabobank.

 

Meer New Energy naar de regio

Waar we op mikken is dat we met dit initiatief de interesse wekken van innovatieve new energy bedrijven die in een groeifase zitten, de zogeheten scale-ups in het internationale jargon.  Dat kunnen zowel internationale bedrijven als ook Nederlandse bedrijven zijn.  Bedoeling is dat die naar Arnhem komen en hun groei hier gaan realiseren als versterking van het regionale cluster én als versnellingspotentieel voor de energietransitie.  Dat is behoorlijk ambitieus en daar zijn we ons van bewust; bedrijven verhuizen maar zelden meer dan 15 kilometer van hun standplek. Dan moet er dus echt iets bijzonders aan de hand zijn, willen ze van buiten onze regio naar hier komen. We denken dat dit initiatief kan uitgroeien tot zoiets bijzonders, maar het is de eerste keer dat we het zo doen.  En dat geldt ook voor mede initiatiefnemer KIC-Inno energy. Het wordt dus sowieso spannend en leerzaam. En we gaan geen harde targets noemen.

 

Met New Energy van de regio

Om zo veel mogelijk te bereiken bieden we de bedrijven in ieder geval  – volgens ons – een aantrekkelijk aanbod, Ongeveer 1,5 à  2 jaar intensieve begeleiding van experts bij alle vraagstukken die ze in de groeifase tegenkomen. Daarin heeft KIC-Inno energy, mede-initiatiefnemer, de belangrijkste rol vanuit hun Europese netwerk en ervaring.  Daarnaast – en daar neemt de gemeente het voortouw in –  willen we de bedrijven toegang bieden en wegwijs maken voor alle voorzieningen en contacten en netwerken die we in onze regio hebben opgebouwd rond new energy. En daar dan een schepje bovenop doen. Zodat ze na die 1,5 jaar zeggen: dit krijgen we nergens beter, we blijven hier!

We zijn heel blij met de partners die meedoen in dit initiatief: Deloitte,  OOSTNL en de Rabobank. Elk van hen heeft specifieke expertise en een indrukwekkend netwerk waarmee ze de bedrijven in dit project gaan helpen om hun groeiambities waar te maken. Op de website www.energyscaleup.com vind je daar meer informatie over.