apr 13, 2018 | China, Datum, Duitsland, Handel, mei, Nieuws

Vanuit GO4EXPORT vertrekt van 1 tot 8 september a.s. een handelsmissie van bedrijven uit Oost-Nederland naar de provincie Liaoning in het noordoosten van China onder leiding van de Overijsselse gedeputeerde Eddy van Hijum. Een mooie opstap voor deze missie is de IFAT in München van 14 tot 17 mei, dat is de grootste beurs ter wereld voor de water-, riolering- en afvalwaterbranche.

Het is geen toeval dat hier al belangrijke contactpersonen voor de handelsmissie naar China aanwezig zullen zijn. Voor ondernemers uit Oost-Nederland liggen er grote kansen in de provincie Liaoning als het gaat om sectoren als milieutechnologie, machinebouw, agro-business en horticultuur. Maar om die te benutten moeten er veel contacten over en weer worden gelegd.

Deze missie staat onder leiding van de gedeputeerde economie in Overijssel Eddy van Hijum. Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL organiseert de missie in opdracht van de provincie Overijssel in het kader van het GO4EXPORT-uitvoeringsprogramma. Dit gebeurt samen met het Netherlands Business Support Office Dalian en het GO4EXPORT-office in China.

Nederlandse bedrijven zijn gewild in China

Er wordt een intensief programma voor ondernemers opgesteld in twee steden in Liaoning; de provinciehoofdstad Shenyang en de belangrijke havenstad Dalian. In beide steden krijgen de bedrijven individuele matchmakingafspraken aangeboden bij hun mogelijke Chinese partners in Liaoning. Ervaring leert dat hiervoor per event meer dan 100 bedrijven deelnemen. Deelnemers worden van te voren en tijdens de reis geattendeerd op risico’s en valkuilen bij zakendoen in China. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bescherming van intellectueel eigendomsrecht.

Van 1 tot 5 september zal in Shenyang de China International Equipment Manufacturing Expo (CIEME) plaatsvinden. Bij voldoende interesse zal het worden opgenomen in het programma. De handelsmissie zal Nederlandse bedrijven in eerder genoemde sectoren de mogelijkheid geven zaken te doen met Chinese bedrijven die oplossingen zoeken op het gebied van milieu, modernisering van de industrie en slimme land- en tuinbouw.

Dat zijn thema’s die aansluiten op de richtlijnen in het vijfjarenplan van de Chinese overheid voor de periode 2016-2021: revitalisatie van het noordoosten van China, de nieuwe zijderoute en modernisering en verduurzaming van de industrie en landbouw. Nederland heeft op deze gebieden een goede reputatie.

Ontmoet Chinese contactpersonen in München

Een belangrijke opstap voor deze missie kan gemaakt worden op 14 mei in Müchen tijdens de IFAT. Daar presenteren 3.000 bedrijven hun innovatieve oplossingen op het gebied van water-, riolering- en afvalwatertechnologie.

Hier komt een sterke delegatie vanuit China met daarbij ook belangrijke contactpersonen die er ook tijdens de handelsmissie in september bij zullen zijn. GO4EXPORT heeft een eigen plek met Oost-Nederlandse bedrijven op het Holland-paviljoen. Vertegenwoordigers van het GO4EXPORT-office in China zijn in München aanwezig om Chinese delegaties met de Nederlandse bedrijven in contact te brengen. Na de beurs brengt een Chinese delegatie ook een werkbezoek aan Oost-Nederland.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze reis, neem dan contact op met:

Remco Lucassen – Oost NL
E: remco.lucassen@oostnl.nl

Martin Leushuis – GO4EXPORT Office China
E: m.leushuis@campfac.nl

Voor meer informatie over kansen die het noordoosten van China u kunnen bieden, kunt u contact opnemen met het NBSO in Dalian:

NBSO Dalian
Deputy Representative: Yin Hang
T: (+86) 411-39869998
E: nbsodalian@nbsodalian.com

Voor Wie?

Voor ondernemers die willen samenwerken en handelen met bedrijven in de provincie Liaoning (China)