Hulp Export Duitsland

Agrofoodmakelaar Duitsland

Voor ondernemers uit Oost-Nederland is Duitsland natuurlijk erg interessant als afzetmarkt of arbeidsmarkt. Ook samenwerking met Duitse ondernemingen kan erg vruchtbaar zijn. Zeker nu er elders in de wereld steeds goedkoper wordt geproduceerd, hebben we elkaar nodig.

Er wordt zoveel georganiseerd rond export naar Duitsland dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom ondersteunt GO4EXPORT ondernemers uit de provincies Overijssel en Gelderland die zakendoen of zaken willen doen met Duitsland.

Zo is – als ondersteuning bij het zakendoen met Duitsland op het gebied van agrofood – Jochem Wolthuis actief als agrofoodmakelaar. Hij helpt MKB-ondernemers met het betreden van de Duitse markt, door het bedrijfsleven en de Duitse afzetmarkt dichter bij elkaar te brengen.

Klik of tik hier voor meer informatie over de agrofoodmakelaar.

 

HTSM-makelaar Duitsland

Oost-Nederland heeft een traditioneel sterke maakindustrie met vele verborgen kampioenen en een wereldwijde reputatie in marktniches. Op gebied van HTSM beschikken we over krachtige ecosystemen met unieke proposities, kennis op gebied van o.a. advanced materials, manufacturing, nanotechnology, semiconductors, robotics, photonics en clean energy.

Duitsland is voor Nederland de grootste en de belangrijkste handelspartner. 25 % van onze jaarlijkse export gaat richting Duitsland met NRW en Zuid Duitsland als grootste ‘afnemers’.

Taak van de HTSM-makelaar Duitsland, Hans Brouwers, is om het Oost-Nederlandse MKB en kennisinstellingen en de Duitse (afzet)markt dichter bij elkaar te brengen.

Klik of tik hier voor meer informatie over de HTSM-makelaar.

Hieronder een video met een terugblik op de Industriedag Duitsland 2018