Innovatie is geen simpele opgave voor veel mkb’ers. Daarom laat Novel-T tijdens de Week van de Twentse Innovatie ondernemers zien hoe kennisinstellingen, andere bedrijven en organisaties daarbij kunnen helpen.

GO4EXPORT-partner Novel-T organiseert van 18 tot en met 23 juni voor het eerst de Twentse Week van Innovatie. Een week boordevol activiteiten om op een sneller manier erachter te komen wat nieuwe technologieën als fotonica, Internet of Things, virtual reality of robotica kunnen betekenen voor je bedrijf. De hele week laten Twentse partijen zien hoe ze elkaar helpen te innoveren.

https://twi18.novelt.com/over-novel-t

Daarnaast is het ook een mooie gelegenheid om te weten te komen wat bij kennisinstellingen zoals Universiteit Twente of Saxion op deze gebieden gebeurt en hoe ondernemers hiervan kunnen profiteren. Bovendien laten andere ondernemers zien hoe zij innovaties toepassen. Bekijk hier het uitgebreide programma met workshops, masterclasses, verdiepingssessies en veel meer.

https://twi18.novelt.com/programma

 

Innovatie is noodzaak

De noodzaak om te blijven innoveren is heel groot, vertelt manager business acceleration Evelien Bras van Novel-T. “Er is, of er komt een concurrent die lager kosten heeft, die sneller kan leveren en die beter personeel kan werven dan jij.”

Een van de masterclasses wordt gegeven door hoogleraar innovatie en ondernemerschap Marcel Bogers van de universiteit in Kopenhagen. Hij vertelt alles over Open Innovatie, dat is het samen innoveren met externe partijen.

https://www.youtube.com/watch?v=VkaCcepQIXE

Steeds meer bedrijven gaan serieus aan de slag met blockchain. Business developer Peter Langela van Novel-T gaat met ondernemers onderzoeken hoe deze nieuwe technologie praktisch voor hun bedrijf kan betekenen.

https://www.youtube.com/watch?v=HFlW1jW5hLY

 

Handel met Duitsland heeft veel meer potentie

Naast alle innovatie is er uiteraard ook aandacht voor internationalisering. Zo benutten we nog onvoldoende de potentie van de handelsrelatie met Duitsland, zegt Hans Brouwers. Hij geeft op maandag 18 juni de gratis workshop Zakendoen Duitsland – Nederland in High Tech Systems Park (SFC) in Enschede. GO4Duitsland, inschrijven kan hier.

https://twi18.novelt.com/sessies/sessies-workshop-zakendoen-duitsland-nederla

 

Maak werk van innovatie, het hele programma is hier te vinden

https://twi18.novelt.com/programma