NX Filtration uit Enschede zuivert met speciale membranen water en afvalwater. De fabrikant heeft de technologie binnen twee jaar uitontwikkeld en wil snel groeien op de internationale markt. De allereerste order kwam binnen uit China, een goede reden voor commercieel directeur Robert Gerard om die markt beter te verkennen. Hij komt net terug van milieutechbeurzen IE Expo in Shanghai en de IFAT in München.

Wat maakt China zo interessant?
We treffen in China natuurlijk veel lokale producenten. Maar de markt is zo gigantisch groot, dat het zeker loont om als westers bedrijf ons daar te laten zien.

Wat heb je aan een beurs in Shanghai?
Het was voor mij de tweede keer. Vorig jaar was ik er als bezoeker. Dan krijg je al wel een beetje een idee. Maar nu hadden we een kleine stand, waar ook onze lokale agent stond. Dat is echt een goede manier om snel een beeld te krijgen van de concurrentie en mogelijke klanten.

Een succes dus?
Dat is zo vlak na het bezoek natuurlijk lastig concreet te maken. Ik wilde zo veel mogelijk potentiële klanten treffen, en dat is wel gelukt. Wij zoeken geen eindgebruikers, maar machinebouwers die ons onderdeel nodig hebben. In 3 dagen heb ik zeker 100 interessante partijen gesproken.

Hoe gaat dat?
Ik ben heel blij met het initiatief van Martin Leushuis (GO4EXPORT) die in korte tijd een stand kon regelen en ook de steun vanuit de Nederlandse ambassade was fijn. Ik zag nu alleen enkele ondernemers uit Oost-Nederland. Dit zou je met andere bedrijven uit Nederland groter moeten aanpakken. Als waterland horen we daar eigenlijk met een Nederlands paviljoen te staan.

Daarna volgde de IFAT in München, past dat goed bij elkaar?
München is een stuk internationaler dan Shanghai wat grotendeels toch echt Chinees is. Dat maakt het interessant om op beide beurzen te zijn. In München troffen we ook weer contacten uit Shanghai, daarin speelt Martin Leushuis een cruciale rol.

Hoe liep het in München?
Omdat het dichterbij is, tref je meer bekendere partijen. Dus dan is het voor mij veel meer het bezoeken van bestaande contacten. We waren onderdeel van het Nederlands paviljoen. Dat beviel goed en we overwegen om volgend jaar een grotere stand neer te zetten.

Hoe gaat het nu verder na Shanghai en München?
China is lastiger in te schatten omdat het via de agent en vertalers loopt. Dus daar kun je de leads iets lastiger inschatten. Maar ik ben ervan overtuigd dat daar hele goede bij zitten, al kan het best tot de volgende beurs duren voordat daar een echte opdracht uit rolt. Nu komen de aanvragen binnen voor tests.