Ga mee op handelsmissie naar Brugge!

Digital Health missie naar België

De zorgvraag in Nederland en België is aan het toenemen en beide landen staan voor vergelijkbare uitdagingen in de zorg. Net als in Nederland, is de eindgebruiker in de zorgsector in België onderdeel van een versplinterd ecosysteem. De laatste jaren is er in België een beweging te waarnemen naar geïntegreerde zorg. Zorgactoren zoeken toenadering met het bedrijfsleven en er is sprake van een toenemende samenwerking tussen diverse zorgactoren. Kortom, er ontstaan kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven om samen te werken met onze zuiderburen.

InnovationQuarter organiseert samen met haar partners een tweedaagse missie naar België om deze kansen voor bedrijven te verkennen. Tijdens de missie krijgt u inzicht in het zorgsysteem in België. In een korte tijd brengen we u in contact met voor u relevante partijen. Het (voorlopige) programma bestaat uit de volgende elementen:

 • Ins & outs over het Belgische zorgssysteem | Hoe doet men zaken in België?
 • Pitchevent
 • Ontmoetingen en partnering met relevante Belgische en Schotse zorgbedrijven en organisaties
 • Congres “Towards a future proof healthcare economy”

 

Voor wie?

Het doel van deze reis is het creëren van nieuwe business development kansen, vinden van technologie- en innovatiepartners en te inspireren in de unieke setting van het Belgische zorg- en innovatie-ecosysteem.

Het programma is gericht opgroeiende healthcare bedrijven, kennis- en zorginstellingen, die zich richten op:

 • Digital Health / MedTech: Slimme oplossingen om de beperkte resourches in de zorg zo goed mogelijk te benutten
 • Telemedicine, eHealth, Mobile Health (mhealth), Electronic Medical Record / Electronic Health Record (EMR/EHR), Personal Genomics, Big Data, Health IT, etcetera

 

Kansen en uitdagingen

Zowel in België als in Nederland zijn er verschillende uitdagingen in de zorg. Dit komt onder andere door toenemende personeelstekorten, vergrijzing, chronische ziekten, multimorbiditeit en een gewijzigd verwachtingspatroon van de patiënt. Ruim 2 miljoen mensen in België zijn ouder dan 65, en dit stijgt de komende 30 jaar naar ruim 3 miljoen.

België en Nederland geven ongeveer evenveel uit aan welzijn en zorg en hebben vergelijkbare markten. België kampt net als Nederland met stijgende kosten voor gezondheidszorg (11,1% van BNP).

In België is er nu meer aandacht voor thuiszorg en de rol van de huisarts. Het idee is om mensen langer zelfstandig en gezond te laten wonen en leven. Thema’s als Telemedicine, eHealth, Mobile health (mhealth), Electronic Medical Record / Electronic Health Record (EMR/EHR), Personal Genomics, Big Data, Health IT, etcetera, spelen hierbij een rol.

Er is ook meer aandacht voor de samenwerking met het innovatief bedrijfsleven en de kennis van zorginstellingen. En dit wordt ondersteund met de knowhow van kennisinstel­lingen. Zo is er in West-Vlaanderen een dynamisch ecosysteem binnen de zorgeconomie waar we tijdens deze missie meer van te zien krijgen. Dit biedt business kansen voor het Nederlandse en het Belgische bedrijfsleven.

 

Programma

Kijk voor het volledige programma op: https://northsearegion.eu/shine/news/towards-a-future-proof-healthcare-economy/

 

Kosten

Geen deelname kosten. Bij deelname vrije toegang tot:

 • Congres “Towards a future proof healthcare economy
 • Matchmaking
 • Lunches & delegatie diner
 • City tour Brugge

 

Vervoer

Vervoer van en naar Brugge is afhankelijk van hoeveel belangstelling er is voor gezamenlijk/ georganiseerd vervoer. Dit kunt u aangeven in het inschrijfformulier.

Voorwaarden

Doelgroep: CEO/CTO/COO/Hoofd R&D en (Sr.) Business Development. De organisatie behoudt het recht om deelnemers te weigeren die niet binnen het beoogde profiel passen.

Hotel

Hotelovernachting dient u zelf te boeken. Wij hebben een kortingstarief afgesproken bij Hotel de Medici, Brugge.

N.B. Boeking onder vermelding van: POM West-Vlaanderen

Prijzen, per Single COMFORT kamer & per nacht & inclusief Amerikaans Ontbijt Buffet  

 • Single use : 75 € ( free up-grades voor Uw firma naar COMFORT Class Single kamers)    – dit is Uw prijs in geval van vroegboeking tót donderdag 01 november ’18/ latere boeking à 89€ per kamer/ Per Nacht (Ontbijt Amerikaans Buffet Inclusief)
 • Normale prijs = 149 € (standaard) / 169 € comfort kamer ( dit zijn onze officiële prijzen : booking.com / Trivago etc.)
 • City taks : 2.12 € pp / nacht is niet inclusief

 

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via onderstaande button.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij::

Lonneke Baas

Senior Business Developer Life Sciences & Health

lonneke.baas@innovationquarter.nl

+31(0)6-225 40 803

 

Martijn Schol

Program Manager Internationaliseren

martijn.schol@innovationquarter.nl 

+31 (0)6 1813 5871

Tanja Voogd

Business Developer Cleantech / Life Sciences & Health

tanja.voogd@innovationquarter.nl

+31(0)6-122 31 591

Save the Date:
28 en 29 november 2018

Locatie:
Brugge

Website:
digitalhealthbelgium.nl

Geïnteresseerd?