Nieuws over Foodtech

Onderzoeksproject op gebied van Sensortechnologie van start
VDMA heeft het initiatief tot het onderzoeksproject SensoRein genomen. Hierbij gaat het om het vaststellen met behulp van sensoren van vervuiling en bijbehorende behoefte aan schoonmaken van machines die levensmiddelen verwerken of verpakkingen maken. Veelbelovende nieuwe technologieën kunnen dan tot prototype worden ontwikkeld. Voor het project is 1,85 miljoen euro beschikbaar.

https://nuv.vdma.org/viewer/-/v2article/render/26957642

 


Call for Papers: International DLG Award Sensoriek
Doe je onderzoek op gebied van sensoriek en levensmiddelen, dan kun je nog tot 7 december je papieren indienen om in aanmerking te komen voor deze internationale prijs. Naast projecten aan hogescholen zoals bachelor en master thesis kunnen ook onderzoeksprojecten worden ingediend die onafhankelijk van hogescholen worden uitgevoerd.

Meer informatie:
https://www.dlg.org/de/lebensmittel/presse/#!/news/call-for-papers-internationaler-dlg-sensorik-award-2019_5b9f50f0

 


DLG Fachzentrum Lebensmittel
Het DLG Fachzentrum Lebensmittel is een goed platform voor contacten en om technische kennis op te doen. DLG organiseert bijeenkomsten en cursussen en begeleid als medeorganisator de vakbeurs ANUGA FoodTec. Er zijn verschillende fora op gebied van technologie, zoals DLG-Forum FoodTec.

Meer informatie:
https://www.dlg.org/de/lebensmittel/themen/

 


ANUGA FoodTec Quarterly News

De volgende ANUGA G FoodTec vindt pas plaats in 2021. Tot die tijd verschijnt ieder kwartaal een nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen in de branche.

http://www.anugafoodtec.de/aft/die-messe/quarterly-news/index.php

 


Duitse machines voor voedselbereiding en verpakkingen zijn veelgevraagd
De productie van machines voor voedselbereiding en verpakkingen nam in 2017 met bijna vijf procent toe. Ook de vooruitzichten voor dit jaar zijn positief. De productiewaarde bedroeg meer dan 14 miljard euro. Dat is een topresultaat laat de verantwoordelijke bracheorganisatie, VDMA Fachverband Nachrungsmittel- und Verpakkingsmachinen, weten. Bijna de helft van de productiewaarde, 6,6 miljard euro, wordt gegenereerd door de productie van verpakkingsmachines.

https://nuv.vdma.org/viewer/-/v2article/render/26280092

 


Online-Portal:
Dit is een portal van de Konradin Mediengruppe. Het Portal voor procestechniek kent drie onderdelen Chemie, Food en Pharma.

www.prozesstechnik.de

 


Vaktijdschrift DEI – Die Ernährungsindustrie
Het vakblad DEI en het Online-Portal prozesstechnik.de berichten samen over machines.

prozesstechnik.industrie.de/food-lebensmitteltechnik/