Dutch Design Lounge op de Biënnale Interieur Kortrijk

De creatieve sector behoort tot de topsectoren waarin Nederland zich internationaal onderscheidt. Om deze reden maken de ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in België en de NEC zich hard om Dutch Design onder de aandacht te brengen in België. De Holland Lounge op de Biënnale Interieur Kortrijk biedt de kans om Dutch Design te profileren en het netwerk uit te breiden binnen de Belgische en internationale creatieve sector.

 

THEMA
Het thema voor de Dutch Design Lounge is upcycling en functional redesign en is gericht op startende exporteurs die meer ervaring willen opdoen over de grens. Upcycling is het aanpassen van (restmateriaal van)
een bestaand product in een duurzaam product op een hoger functioneel niveau. Functional redesign betekent dat objecten een nieuwe toepassing krijgen door uitvoering in een ander materiaal, door aanpassingen aan het object of door een andere samenstelling van objecten.

 

DEELNEMEN AAN DE DUTCH DESIGN LOUNGE
Wilt u deelnemen aan de Dutch Design Lounge en uw werk binnen het thema: upcycling en functional redesign presenteren onder de Dutch Design branding en heeft u weinig ervaring met het exporteren? Stuur dan uw voorstel voor 12.00 uur op 3 september 2018 naar Joost van Dam. Bekijk in de aankondiging de eisen waaraan de inzending dient te voldoen.

Uit de inzendingen zal de winnende selectie van 10 designers worden gemaakt door de hiervoor aangestelde curator. De uitslag van de selectie verwachten wij rond eind augustus. Omtrent deze beslissing wordt niet gecorrespondeerd.

 

KOSTEN
De Dutch Design lounge en de inrichting op de Biënnale Interieur Kortrijk wordt mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in België en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Er wordt aan de geselecteerden geen deelname fee in rekening gebracht.

Deze activiteit wordt uitgevoerd door de Nederlandse Export Combinatie in opdracht van en in samenwerking met de ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in België.

 

MEER WETEN?
Bekijk voor meer informatie de Aankondiging Biënnale Interieur Kortrijk of neem contact op met de Projectmanager(s) Joost van Dam of Wendy Bakker of via 033 433 0131.

Save the Date:
18 t/m 22 oktober 2018

Locatie:
Kortrijk Xpo
Kortrijk – België

Website:
nec.nl