Terugblik China Business Week 2018 in Arnhem

Van 24 tot en met 27 september vond de vijfde editie van de China Business Week plaats, hét evenement voor startende en ervaren exporteurs die willen investeren in succes op de Chinese markt. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) organiseert de China Business Week in samenwerking met regionale ontwikkelingsmaatschappijen. Oost NL, programma manager van GO4EXPORT, organiseerde de sessie in Arnhem op 26 september. Daarnaast werden er sessies gehouden in Tilburg, Zaandam en Rotterdam.

Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, opende de China Business Week samen met Arjan Keunen, Director van de Arnhem Business School. Het evenement vond plaats op de HAN-locatie in Arnhem. De Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) is partner binnen het GO4EXPORT handelsbevorderingsprogramma.

Na een plenair programma waarin actuele ontwikkelingen in China en kansen voor Nederlandse bedrijven in de Chinese markt aan bod kwamen, verdeelden de aanwezigen zich in drie rondetafelsessies. Deze richtten zich op de sectoren water- en milieutechnologie, agrofood en het Belt and Road Initiative (de Nieuwe Zijderoute). Tijdens deze sessies, geleid door ervaringsdeskundigen, kregen Oost-Nederlandse ondernemers de kans om in gesprek gaan over actuele thema’s.

Daarnaast was er volop gelegenheid om het zakelijke netwerk uit te breiden. Met ruim 100 aanwezigen was de China Business Week in Arnhem het grootste evenement gericht op China dat tot nu toe in Oost-Nederland is gehouden.

Foto’s: Renée Binnenmars-Grootendorst